21-11-2016 18:32 uur

Haarlem 1 - Furore 1 (17-15)

Zondagavond moest het eerste aantreden tegen Haarlem en de verwachting van Sibbeltje was, dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Het werd een spannende wedstrijd, en, in het laatste gedeelte, ging het eerste toch met verlies naar huis.

De eerste helft. Het eerste ging scherp van start, goed verdedigen en leuke aanvallen. Heleen opende de score van afstand, na twee minuten, 0-1 en een minuut later was het wederom Heleen, die van afstand 0-2 inschoot. Na de wissel, was het Sven, die van afstand 0-3 er in legde en Haarlem schoot ook raak na tien minuten 1-3. Prompt was het Heleen, van afstand raak, 1-4, maar in dezelfde minuut schoot Haarlem 2-4 in. Dionne maakte 2-5 en toen was er een periode, dat het scoren niet lukte van beide kanten, maar na 3-5 was het, jawel, Heleen van afstand 3-6.

Haarlem kwam terug tot 5-6 door van afstand raak te schieten, maar Dave benutte een kansje, vlakbij de korf 5-7 en even later was het Coen, die fraai een goede actie van het vak afrondde 5-8.Haarlem maakte 6-8, maar Dionne schoot raak, van halve afstand 6-9. In de dertigste minuut schoot Haarlem nog 7-9 in.

Rust, goed spel eerste, houden we dit vol?

Tweede helft, Het eerste had er zin in en Coen maakte meteen 7-10 van halve afstand, na een uitstekende aanval. En even later was het weer Coen, die 7-11 inschoot. Toch kwam Haarlem langzaam weer terug, via tweemaal van afstand en het was 9-11, echter Coen schoot ook nu weer raak vanachter de korf 9-12. Daarna waren er een paar wissels bij Haarlem en dat pakte goed uit voor hen. Een strafworp betekende 10-12 en Haarlem begon ook ineens raak te schieten, binnen drie minuten stond het eerste ineens achter met 13-12, door afstand en een vrije bal en dat kwam wel aan.

Toch schoot Coen de gelijkmaker in 13-13 van afstand, maar Haarlem liep toch weer uit tot 15-13. Bram maakte van halve afstand 15-14, Haarlem schoot 16-14 in en Dave maakte van afstand nog 16-15. Een kansje van Sven werd door de scheidsrechter ten onrechte afgekeurd en toen was het gedaan. Haarlem scoorde nog 17-15, er werd niet meer uit genomen.

Jammer, jammer, maar het eerste was bij de les en speelde een goede wedstrijd. Zondagmiddag DKV/VICTORIA, belangrijk, dus komt aanmoedigen.

Het tweede verloor met 15-14 van Haarlem 2, ook nu weer bijna in de laatste minuut.

Sibbeltje.