20-11-2016 16:23 uur

Door een Furorebril...

Furore C3 - OKV C3 (5-5)
Voordat deze wedstrijd begon speelde de C4, gefloten door Joost. En omdat het de laatste wedstrijd was die hij leidde werd hij door Paul namens de “Furorefluit” in het zonnetje gezet en verrast met een mooie bos bloemen. Joost bedankt!

In het team van de C3 stonden in de aanval: Kristel, Kim E., Joeri en Lennard, terwijl de verdediging bezet werd door Bente, Isa, Jesse en Ties. Dani was er niet bij, want zij was ziek – jammer en beterschap. Als wissels hadden we Bo en Kim B., het coachen was voor Anouk en de wedstrijd werd geleid door Paul.

De wedstrijd begon, wij namen uit, maar dit ging niet zo goed. OKV onderschepte de bal en ging meteen aanvallen. Dit kon niet de bedoeling zijn, maar OKV hield lang de bal in bezit, gelukkig kwam er geen doelpunt uit. De aanval ging in ons vak verder en werd gelijk gevaarlijk, Kristel nam een doorloopbal, maar het was net mis, jammer aanval, roept Anouk.

Lennard onderschepte het uitspelen van OKV, de bal ging naar Joeri en deze gaf Kristel aan voor de doorloopbal en deze zat wel, 1-0.

OKV nam de bal uit, maar maakte voetbal. Dus konden wij het spel weer overnemen, zo ging het een poosje heen en weer. Maar uit één van de OKV aanvallen kwam toch een doelpunt van afstand, 1-1. Wij weer in de aanval en er kwamen best kansen, na een schot van Ties ving OKV de bal en werd naar hun aanval gespeeld. Een ver schot van een OKV heer werd keurig geblokt door Joeri en de bal ging weer naar onze aanval, die toch aardig wat kansen kreeg om te scoren. Een lange bal van Jesse op Isa lukte net niet, jammer.

Toen een periode dat OKV de kansen wel ging benutten, uit de afvang achter de paal maakte een dame 1-2 en even later werd het zelfs 1-3 van afstand.

Wij hadden ook wel kansen, maar waren niet zuiver genoeg in de afronding. Ja, de ballen moeten nu eenmaal door de mand. Doorgaan jongens, riep Anouk en maak het moeilijk bij het uitspelen. Kom op allemaal, we kunnen het!!!

Kristel, Kim en Lennard hadden geen geluk met de doorloopballen, o zo jammer……….!!

Dan doe ik het maar, dacht Joeri. Een wegtrekbal, goed aangegeven door Kim, zat er mooi in en de stand was 2-3. We hadden nog wel kansen om gelijk te maken, maar het lukte net niet. Intussen hield de verdediging met Bente, Isa, Jesse en Ties het goed dicht. Prima.

RUST

In de tweede helft begon Bo voor Kristel en we gingen natuurlijk proberen om gelijk te komen. Goed spelen lukte nog niet, de wat grotere dame van OKV zat er nogal eens tussen met haar lange armen. In deze eerste 10 minuten werden er jammer genoeg wel wat plaatsfouten gemaakt, maar gelukkig kwamen hier geen doelpunten uit van de tegenpartij. Toen ging het opeens weer lekker bij ons en kwam Lennard langs zijn heer, Kim gaf de bal goed aan en de doorloper ging er netjes in, zie zo……. de stand was weer gelijk, 3-3. Inmiddels had Kim gewisseld met Kim (om het makkelijk te maken).

Een lange bal van Bente kwam helaas niet aan, weer zat die lange arm van de OKV dame er tussen. Er werden ook goede aanvallen gespeeld, maar er werden veel kansen gemist. Hierdoor werd het wel erg spannend voor beide ploegen. OKV had het eerst weer succes met een doorloopbal, 3-4. Het werden even 5 minuten voor Ties, hij kwam twee keer langs zijn heer maar was moeilijk aan te geven, dus kreeg hij de bal niet. Jammer!! Maar van afstand kon hij ook een keer schieten en deze was maar net mis. Oh oh ……………….wat een pech. Maar opeens kwam Bente er langs en legde de goed aangegeven bal door Jesse er netjes in, 4-4.

Hierna werden we toch wat sterker en roken een overwinning. We hadden heel veel kansen, maar het lukte net niet.

Een lange bal van Lennard op Joeri trof net geen doel. Ties onderschepte een bal in de OKV aanval en daar gingen we weer. Doorloopballen van Joeri en Lennard gingen net mis en ook Bo en Kim hadden geen succes met hun schoten.

Kom op jongens, hou vol, riep Anoek. En dat deden jullie ook, er werd hard gewerkt en ook de verdediging zat er bovenop.

Maar……………….. een wegtrekbal van OKV betekende 4-5 en met nog 2 minuten te spelen zou dat een hele klus worden om er nog een punt uit te slepen.

Doorgaan, want zo lang het laatste fluitsignaal nog niet had geklonken, was de wedstrijd nog niet afgelopen. Joeri waagde nog een schot, dit ging net mis, echter……………….Lennard ving het schot af, bedacht zich geen moment en schoot de bal ERIN!!!!

Dus de stand was 5-5 en meteen klonk het eindsignaal van de wedstrijd.

Goh zeg, dat was op het nippertje, een punt verdiend.

Nou verdiend was dat punt zeker, want jullie hebben er hard voor gevochten met z’n allen. Ik vind het alleen jammer, dat er toch te weinig kansen worden benut. Jullie waren sterker en hadden heel veel doorloopballen, dan is het toch jammer dat er zo weinig in gaan.

Maar………daar kan op getraind worden.

We zullen het zien, we komen elkaar vast nog wel eens een keer tegen.

Spannend en leuk was het wel, succes verder in de competitie.

Rita