13-11-2016 19:47 uur

Door een Furorebril...

Furore A1 - OKV A1
De Furorebril is weer uit de kast gepakt en begint met bovenstaande wedstrijd. In de aanval begonnen: Ivo, aanvoerder, Hidde, Judit en Myrthe, terwijl de verdediging werd bezet door: Jesse, Jurre, Eline en Yara.

Susanne was de coach en opeens hadden we twee scheidsrechters, nl. Sven en Henk Duits. Er was ergens iets niet goed gegaan, uiteindelijk heeft Henk gefloten.

Ivo neemt de bal uit, maar het was een zeer korte aanval. Bal werd onderschept en ging naar de  OKV aanval en uit deze aanval kwam een strafworp, die benut werd, 0-1. Dit was geen goed begin, maar de wedstrijd was nog lang. Judit mocht in deze fase een vrije bal nemen, jammer genoeg net mis. Het spel ging door, snel en enthousiast werd er door beide ploegen gespeeld,   hierdoor kwamen er voor beide partijen kansen om te scoren. Ons lukte het nog niet, maar OKV benutte een kans vlak bij de paal, 0-2. Kort hierna kwam Yara langs haar dame en benutte de   doorloopbal, 1-2. Hierna werd het een even een beetje rommelig en twee van onze heren gingen tegen de grond. OKV had de bal en wachtte sportief. We gingen weer en er kwamen kansen genoeg om te scoren. Met Myrthe in de hoofdrol (veel ballen afgevangen) van de verdediging  kreeg onze aanval veel kansen. Eerst mocht Yara een vrije bal nemen, net niet er in, toen kwam Eline er langs en verzilverde de doorloopbal, 2-2.

De volgende aanval nam het tempo over, Judit miste net een goed aangegeven vrije bal, maar verdiende een strafworp met de volgende doorbraak, die Ivo er inlegde, 3-2. Een OKV heer schoot er ook een bal in, maar Jesse verdedigde goed, dus hij telde niet. Prima!

In deze periode waren er nogal wat missertjes met gooien en onderscheppingen bij beide teams en de kansen gingen er niet in. Opeens kwam Judit door en werd foutief verdedigd. Ivo miste de Stafworp, maar een OKV heer liep te vroeg in, dus strafworp over en Ivo miste nu niet, 4-2. Maar het kan snel veranderen, want een strafworp wegens in de rug lopen van een doorgebroken speler en een doorloopbal betekenden 4-3 en 4-4. Gelukkig kon Ivo voor de rust de stand op 5-4 brengen, een OKV heer miste met voorspringen en de omdraaibal werd netjes benut. Ondanks een strafworp van OKV en diverse kansen van beide ploegen veranderde er niets tot de rust.

RUST en toen liet Edward even zien in welk tenue hij naar het bierfeest ging.

Bij aanvang van de tweede helft nog niet helemaal gefocust, want OKV scoorde al in de eerste minuut 5-5. In onze aanval roept een OKV dame steeds paal is leeg, paal is leeg. Maar Jurre schoot van achter de paal netjes door de korf, 6-5. OKV schoot kort daarop de gelijkmaker in via een doorloopbal, 6-6. Het blijft een spannende pot met twee hard werkende ploegen en snel spel. Leuk om te zien, niemand kreeg iets cadeau.  Furore kwam weer voor, een goed draaiende aanval werd door Ivo via een afstandschot beloond, 7-6. OKV wilde natuurlijk ook van afstand schieten, Jurre verdedigde goed dus de bal ging weer naar onze aanval. Toch werd het weer gelijk, een gemiste vrije bal werd afgevangen en hierdoor ontstond een vrije kans voor een doorloopbal, 7-7. Er werd even niet goed opgelet dus.

En we kwamen zelfs achter via een raak schot van halve afstand met 7-8. In de aanval nam Anouk de plaats in van Eline en kort daarna werd een aanval van ons verkeerd afgestopt, Yara miste de strafworp niet, 8-8. Toen weer een betere periode van Furore, een lange bal van Ivo op Mirthe en deze de bal er heel beheerst in, 9-8 en de stand werd nog beter voor ons toen Ivo er van afstand 10-8 inknalde. Het bleef wel ontzettend spannend, maar we konden niet echt de rust bewaren in het spel en OKV maakte daarvan dankbaar gebruik door via een doorloopbal 10-9 te maken. OKV rook natuurlijk een gelijkspel en ging ook gehaast te werk, ja het was bijna tijd, dus ze moesten wel. Ook zij maakten fouten en na onderschepping van Hidde kwam de bal via via weer in onze aanval terug. Joost wisselde met Hidde en “lang aanvallen” werd er vanaf de kant gecoacht want ja, dat ene puntje voorsprong moest zuinig bewaard worden. Yara werd vrijgespeeld op een voor haar goede afstand en ja hoor, 11-9. Wat kon er nu nog mis gaan?

Nou heel veel, in 2 minuten kan er nog van alles gebeuren. Iedereen knalde er nog wat enthousiasme tegenaan, maar het werd zo spannend………vooral toen OKV er 11-10 van maakte. In deze resterende tijd ging de bal nog wel zo’n 4 à 5 keer van aanval naar aanval. Jurre onderschepte nog een OKV aanval en de bal ging naar Joost, die van afstand kon schieten en dat scheelde maar een haartje.

Voor beide teams waren nog kansen om te scoren, maar het werd allemaal een beetje zenuwachtig, het was zo SPANNEND!!!!!!!!!

En toen het verlossende eindsignaal en WIJ hadden de wedstrijd gewonnen.

Gefeliciteerd allemaal met deze eerste twee punten en nog even dit …………………houd dit geven van alles en het enthousiasme waarmee jullie met z’n allen bezig zijn erin, ik heb een geweldige wedstrijd gezien.

Succes verder.

Rita

P.s. Yara, Judit en Eline gingen vast naar hetzelfde feest als Edward.