16-10-2016 20:19 uur

Furore 1 - Oosterkwartier 1 (25-15)

Zondagmiddag was de wedstrijd tegen de koploper en het was prachtig weer, dus het was goed toeven op de Omzoom. De wind was matig uit het oosten en daar moet je dus rekening mee houden. Het eerste kwam met Dionne voor Lisanne en kwam goed uit de startblokken, in de eerste minuut was het Heleen, die van afstand de score opende 1-0 en twee minuten later was het Coen, van afstand 2-0. Via een omdraaibal was het 2-1, maar Sven maakte 3-1 ook via een omdraaibal.

Oosterkwartier kwam van afstand op 3-2, maar Bram scoorde een kansje bij de paal, 4-2. Het bleef gelijk opgaan en er werd goed gespeeld, Het werd 4-3, via een doorloopbal, maar even later werd Dave verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut door Sven, 5-3. Wederom scoorde Oosterkwartier van afstand 5-4, maar Sven, maakte in dezelfde minuut van afstand 6-4.

Sven, vanmiddag goed op dreef, maakte 7-4, van afstand, maar het werd 7-5 via een strafworp. Daarna kwam het eerste op stoom en Heleen, heel goed op schot, schoot 8-5 in en even later 9-5.

Het was Sven, die van achter de korf, na een goede actie van het vak 10-5 inschoot en een minuut later was het Dionne, 11-5. Maar toen stokte het een tijdje, Oosterkwartier kwam terug tot 11-10, binnen tien minuten, dus toen was weer alles mogelijk, echter het eerste pakte het weer op en nadat Coen, femoniaal, vlak onder de korf 12-10 inschoot, was het Sven van afstand, 13-10 en even later weer Sven vanachter de korf 14-10. In de laatste minuut was het Heleen, die van afstand de ruststand op 15-10 zette.

Veel doelpunten dus en hoe zou de tweede helft verlopen.

Ook nu werd er flink gescoord, maar het eerste was duidelijk de betere ploeg. Na een gemiste strafworp, was het Heleen, die van afstand 16-10 inschoot en even later was het Dionne ook van afstand 17-10. Oosterkwartier kon in deze fase geen punt maken en het eerste ging rustig door met scoren, Dave van afstand 18-10 en Coen van onder de korf, kansje, goed aangegeven door Bram, 19-10. Bram werd verkeerd afgestopt en Coen benutte de strafworp, 20-10. Het was Oosterkwartier, die van afstand in de 22ste minuut 20-11 maakte, maar Sven maakte 21-11, kansje.

Daarna ging het wat op en neer, na 21-12, was het Bram 22-12, kansje bij de korf en afstand en strafworp 22-14. Heleen werd verkeerd afgestopt en Coen benutte de strafworp, 23-14, Bram benutte wederom een kans vlakbij de paal 24-14 en Dionne schoot ook nog raak van afstand 25-14, in de laatste minuut werd de eindstand nog 25-15.

Goede wedstrijd eerste en er zat spirit in, dus dat gaat wat worden in de tweede helft veld. Straks in de zaal, derde klasse, dus dat wordt er tegen aan, maar we hebben er alle vertrouwen in.

Sibbeltje.