16-10-2016 20:13 uur

Zaterdag 1 - TOP/Quoratio 9 (4-7)

Alweer de laatste thuiswedstrijd buiten. De tijd vliegt, dat blijkt maar weer. Wat ook voorbij vliegt dat zijn de punten, want wat we ook doen we krijgen ze maar niet te pakken ook al komen ze wel steeds dichterbij.

Deze week moesten we het doen zonder Ingrid Rene C, Patrick S en Andre.
De eerste aanval bestond uit Rene K, Hans, Marion en Monique.
De eerste verdediging bestond uit Joost, John, Nettie en Kim.

U ziet dat we niets aan het toeval overlaten en ijzersterk aan de start verschenen.

Onder de goede leiding van Paul Houweling speelde we in een lekker oktoberzonnetje op ons mooie sportpark. Onze ijzersterke verdediging hield alle ballen tegen, maar de aanval die wel dichtbij kwam vergat te scoren. Na bijna een kwartier scoorde Top en was de achterstand een feit. Marion raakte door een val geblesseerd aan haar knie en Arianne viel voor haar in. Ook Rene,  die nog steeds een beetje last van het feest van gisteren had, ging eruit en Jordy viel voor hem in.

Top kreeg ook nog een strafworp maar deze zeker ”niet terechte stafworp” ging dan ook terecht naast. Top scoorde nog wel een keer voor rust en met een 0-2 achterstand gingen we aan de thee.

De rust had ons goed gedaan en we begonnen elkaar beter te vinden. Na een prachtige actie scoorde Joost het bevrijdende eerste doelpunt. Top werkte helaas niet echt mee en door een schot van halve afstand scoorde ze de 1-3. Marion had wel weer zin en met haar knie in het verband ruilde ze voor Nettie.  Top drukte echter door en onze verdediging liet helaas af en toe een steekje vallen waardoor de 1-4 al snel een feit was. Marion kwam raar ten val waardoor ze ook haar enkel blesseerde en nu echt de arena moest varlaten. Nettie was alweer voldoende uitgerust en kon dus gelukkig weer Marion vervangen.  We gingen als ploeg toch nog even gas geven en Jordy van afstand en Joost door middel van een strafworp zorgden ervoor dat we weer bijna langszij kwamen 3-4. Helaas was het genieten van korte duur.  Door de spanning gingen we kleine foutjes maken die Top snel en accuraat afstrafte. Ze liepen al snel uit naar 3-6.  Arianne  maakte nog wel de 4-6 maar doordat ook Top nog een doelpunt maakte kwam de eindstand op 4-7.

Na de wedstrijd was er gelukkig de overheerlijke boterkoek van Wil. Dit maakte vele goed, want nul punten na al die inspanning tijdens  de afgelopen wedstrijden geeft geen goed gevoel.

We gaan toch met goede moed op naar de zaal waar we weer vele oude bekenden gaan tegenkomen en waar we zeker punten gaan halen. Tot in de zaal zullen we maar zeggen!