09-10-2016 19:01 uur

HBC 1 – Furore 1 (9 - 23)

Een volledig eerste begon zondagmiddag aan de wedstrijd tegen HBC.
HBC had nog niet verloren, dus het eerste was gewaarschuwd, echter het werd een eenzijdige wedstrijd met een veel sterker Furore. Het was Bram, die de score opende 0-1 vanachter de korf na een goede actie van het vak en even later was het weer Bram die 0-2 inschoot, nadat Coen de bal had onderschept. HBC kwam op 1-2 uit een vrije bal, maar even later was Dave met 1-3 van afstand.

Coen scoorde 1-4, na de vakwissel, maar HBC kwam terug tot 2-4. Een minuut later werd Dave verkeerd afgestopt en de verdiende strafworp werd benut door Coen 2-5. Daarna werd Lisanne verkeerd afgestopt, maar Sven miste de strafworp, toch maakte Sven het even later weer goed door fraai een kansje in te schieten 2-6.

Het eerste ging rustig door met scoren en HBC kwam er niet aan te pas. Coen scoorde, afstand 2-7 en Heleen een minuut daarna 2-8 van afstand. Dave scoorde met een droog schot 2-9 en Sven benutte een strafworp 2-10.

Heleen maakte van afstand 2-11 en toen maakte HBC 3-11, wat ook de ruststand was.

Er waren flink wat supporters en de wedstrijd was eigenlijk al beslist, maar de tweede helft begon al snel met Dave, die de score opende van afstand 3-12. Sven maakte een doorloopbal, goed aangegeven door Caro en het was 3-13. In de zevende minuut was het Bram, die een kansje benutte en het was 3-14.

HBC benutte een strafworp, 4-14 en Dionne kwam er in voor Lisanne. Dave scoorde 4-15 van afstand en Sven scoorde 4-16, nadat hij de bal had onderschept Na zestien minuten spelen was het Bram, die van afstand 4-17 inschoot, na een flitsende actie van het vak. Het werd 5-17, via een doorloopbal, maar Sven rondde ook een doorloopbal af en het was 5-18, Dave werd verkeerd afgestopt en Sven benutte de strafworp 5-19. Ook HBC kreeg een strafworp en benutte deze 6-19. Heleen scoorde daarna uit een vrije bal en het was 6-20. Na 7-20 was het Sven, die van halve afstand 7-21 inschoot en Heleen kwam door en maakte de doorloopbal fraai af 7-22. Bram scoorde in de 33 ste minuut vanachter de korf 7-23 in en HBC wist nog tweemaal te scoren.

Eindstand 9-23, goede overwinning eerste!!

Zondag a.s om 14.30 uur Oosterkwartier, de koploper, op de Omzoom, komt aanmoedigen.

Sibbeltje.