U bevindt zich hier: Teams » Verslagen

Verslagen

02-10-2016 19:13 uur

Door een Furorebril...

Furore B2 – Swift B2 (5-1)
Op zaterdag 1 oktober was ik de gast bij de B2 om hun wedstrijd tegen Swift te aanschouwen. Deze ploeg bestaat bijna geheel uit meiden, maar Kellin is de uitzondering bij deze ploeg en ook de trainers, Marcel, Marco en Justin zijn van het andere geslacht, dus is het toch weer een beetje gemixt.

In de dameskleedkamer spraken Marcel en Marco de ploeg toe, over het wel en wee in de verdediging en aanval. Met inspraak uiteraard.

Nu de wedstrijd…
De opstelling was in de aanval: Rianne, Tosca, Julia (heer) en Maddy (heer).
De verdediging bestond uit: Luna, Tamara, Esther (heer) en Indy (heer), die tevens de aanvoerder was.
De wissels-reserves waren: Lara, Noa, Kellin en Kim was ziek. Beterschap!
De ploeg werd gecoacht door Marco en Marcel.
Scheidsrechter Frank had de algehele leiding.

Gelijk de eerste aanval duurde heel lang, er werden verschillende doorloopballen genomen, maar de kansen werden nog niet verzilverd. Swift maakte een overtreding bij het doorbreken van Rianne, waardoor wij een strafworp meekregen, helaas werd deze gemist door Maddy. Hij ging er net overheen, jammer. Bij enkele goede aanvallen kwam er steeds applaus van de reservebank, maar nog geen doelpunt.

Er werd van afstand geschoten en ook andere doelpogingen werden ondernomen, maar er zat nog een deksel op de korf. Jullie waren veel sterker dan Swift, mede doordat de verdediging goed speelde, waren er weinig kansen voor de tegenpartij. Maar uiteindelijk, door goed volhouden, kwam er een raak afstandschot van Maddy, 1-0.

Na de spelhervatting onderschepte Indy de bal, gooide naar de aanval, waar Rianne een doorloopbal kreeg aangegeven door Julia en GOAL… 2-0.
Een dame van Swift speelde als heer, maar had een lichtblauw hesje aan. Dit was voor de Furorespelers verwarrend. Dus…..blauwe hesje uit en geel hesje aan. We konden weer verder.

Een paar keer werd de bal verkeerd uitgespeeld, zodat Swift weer kon aanvallen, maar gelukkig kwamen daar geen doelpunten uit. Aan onze kant kwamen ook kansen, Esther met een doorloopbal en Luna van afstand, maar nog geen balletje door de korf. Doorzetten maar!! Marco geeft een aanwijzing, balletje over de voorverdediger heen, omdraaien en schieten. Tamara deed dit bij Indy en het balletje kwam net op de rand en viel er aan de verkeerde kant af. Ook Esther zag haar doorloopbal net mis gaan. Gelukkig werd er aan de andere kant keigoed verdedigd, zodat daar ook geen doelpunt viel en zo gingen we rusten met een 2-0 voorsprong.

RUST.

In de tweede helft wisselden Kellin en Lara met Maddy en Rianne. Ja, dat is niet leuk, maar het gevolg van een grote ploeg. Als al die leuke meiden hun charmes gebruiken en een paar jongens mee naar het korfbalveld nemen, kunnen we twee gemengde ploegen maken. Maar goed, dat is nu niet aan de orde en we gingen weer door met spelen. Tamara had een paar pechballen en aan de andere kant verdedigde Tosca goed, zodat de bal weer naar onze aanval ging. Zo ging het heen en weer. Opeens onderschepte Lara een worp van Swift, de bal ging naar Luna en deze bediende de doorlopende Indy op maat, welke de doorloopbal benutte, 3-0.

Maddy roept naar Kellin, dat hij moet oppassen dat hij niet loopt met de bal. Ja, roept hij terug, oké. Julia verdedigde weer een doorloopbal van Swift, prima gedaan. Trouwens het hele vak met Julia, Tosca, Kellin en Lara verdedigde goed en er werden bijna geen kansen weggegeven aan Swift. Onze aanvallen met Esther, Tamara, Luna en Indy waren erg sterk, maar helaas werd dit nog niet beloond met een doelpunt. Lange bal op Esther en ook zo’n lange bal op Luna, er waren veel acties, maar onze overmacht werd nog niet in meerdere doelpunten uitgedrukt. Uiteindelijk benutte Swift toch een kansje bij de paal en de stand was 3-1.

Bij het midden uitnemen door Kellin lette de verdediging van Swift niet op, Julia stond vrij bij de korf, Kellin speelde op haar en zij schoot de bal er netjes in, ziezo… 4-1 is de stand. De tijd in de tweede helft schoot al aardig op, maar Lara dacht dat ze toch nog wat aan de stand wilde doen en uit een goede aanval met het gehele vak scoorde zij in de laatste minuut een mooi doelpunt en dit bracht de eindstand op 5-1. De punten zijn binnen.

Ik heb een wedstrijd gezien, waarin jullie duidelijk de beste ploeg waren, zowel verdedigend als aanvallend. Jammer dat het zuivere schot er nog niet helemaal is, flink oefenen maar, dan moet ook dit goed komen. Jullie moeten maar zo denken, de aanhouder wint. Dat is in deze wedstrijd wel bewezen, want jullie gingen gewoon door totdat de doelpunten vielen. Klasse!!

Veel succes verder in de wedstrijden.

Rita

facebook twitter Email