25-09-2016 19:23 uur

Door een Furorebril...

Furore B1 - ZKC'31 B1 (4-9)

Op de dinsdag voor deze zaterdag moesten de twee ploegen ook al tegen elkaar spelen in Zaandam, dus nu op de Omzoom weten we wie onze tegenstanders zijn. Volgens Arjan zal het niet gemakkelijk worden. ZKC is een goede ploeg en al een stukje verder dan wij. Maar we zullen er tegenaan gaan en het hun zo moeilijk mogelijk maken. Ik vind dat de ploeg daar goed in geslaagd is.

De aanval bestond uit: Kristie, Senna, Tom en Rory.
In de verdediging gingen beginnen: Julia, Lotus, Thomas en Rik.
Wissels waren Noëlle en Danny.
De coaching gebeurde door Arjan en de wedstrijd werd geleid door Jerry.

Ik kwam ca. 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd en de ploeg was al aan het warmlopen, inschieten, vrije ballen nemen, een goede zaak dat je met de hele ploeg al zo met de voorbereiding bezig bent. Ook ZKC was al volop actief.

We begonnen overdonderend, vanuit de inworp kwam gelijk een aanval, Kristie liep door en kreeg de lange bal van Tom op maat aangespeeld en zij benutte de doorloopbal prima, 1-0. Zie zo, die hebben we alvast en ZKC was gewaarschuwd. De aanvallen van beide ploegen bleven proberen en het spel ging van korf naar korf, mede door goede onderscheppingen van Rik kregen we hierdoor wel wat kansen, maar het was ZKC dat van afstand gelijk maakte, 1-1.

In deze periode hadden we echt wel kansen om op voorsprong te komen, maar het lukte net niet. Een doorloopbal van Julia werd afgekeurd wegens verdedigd, er was een snijbal van Thomas, dus de bal weer naar de andere kant. Senna onderschepte mooi een bal, dus kon Furore weer aanvallen. Opeens een listige bal van Julia op Thomas vlak bij de korf, hij draaide zich om en de bal ging op het randje en viel er aan de verkeerde kant af. Dat was erg …….jammer. Ook de diagonale ballen van Rik op Lotus gingen goed, maar ZKC zat er verdedigend goed op, zodat hieruit weinig schotkansen kwamen. Onze verdediging zat er ook goed op en ZKC moest erg veel moeite doen om tot schot te komen. Er werd consequent voorverdedigd, dus moest het wel van afstand gebeuren en het werd via een afstandschot 1-2.

Regelmatig waren de complimenten en aanwijzingen van Arjan te horen, waaraan als het mogelijk was meteen werd gewerkt. Een schot van Julia tolde uit de mand, wat een pech. Aan de andere kant lukte het wel, weer via afstand en was 1-3. Een sterke periode van ons volgde hierop, na een mooie aanval schoot Rory van afstand, helaas kon zijn tegenstander nog net het schot blokkeren. Echter we hielden de bal in de ploeg en uit een goede aanval met het gehele vak in beweging kwam Tom vrij van afstand en hij schoot de stand naar 2-3 en even later maakte hij uit een uitwijkbal gelijk, 3-3. De volgende aanval met Rik, Julia, Lotus en Thomas ging echt goed en er werd hard gewerkt, echter de schoten gingen er net niet in. Balen zeg, want de kansen aan de ander kant, van afstand en een doorloopbal, gingen er wel in en zo stonden we opeens met 3-5 achter. Misschien kunnen we nog scoren voor de rust en Rory gaf een bal aan de doorlopende Tom, dat net niet raak was. Lange ballen op Kristie of Senna hadden net niet de juiste afwerking en zo werd de ruststand 3-5.

Rust

We begonnen met volle moed aan de 2e helft. Het was lekker weer met een zuidoosten wind in de lengte over het speelveld, maar om te spelen was het toch wel wat warm vonden sommigen. Jerry floot in en er waren bij ons geen wissels.

Uit één van onze aanvallen werd Tom bij een doorloopbal goed aangegeven door Senna en dit betekende 4-5, weer een goed begin. Bij een aanval van ZKC wordt de bal goed onderschept, maar het uitplaatsen naar onze aanval gaat niet goed en zodoende krijgt ZKC weer een kans om te scoren en dat deden ze via een doorloopbal, 4-6.

Hierna kwamen er verschillende kansen voor onze aanval, we hielden lang de bal in bezit, een doorloopbal van Rik ging er net niet in, een schot van Julia tolde uit de korf. Het zat ook niet mee voor ons. Noëlle komt er in voor Julia en het spel gaat weer verder.

Onze verdediging, Kristie, Senna, Tom en Rory, kreeg opdrachten van Arjan, t.w.: één op één, blijf druk zetten, er voor stappen. Uitstekend jongens!! Het ging goed en ZKC moest hard werken om vrij te komen. Helaas voor ons maakten zij toch 4-7 via een doorloopbal. Wij namen weer uit, maar er kwam geen goede aanval uit en de bal werd snel onderschept door ZKC en gingen zij weer aanvallen. Danny kwam er in voor Rik en we gingen weer in de aanval, helaas kregen wij het niet voor elkaar om een doelpunt te maken.

En al tikte Rory nog een aangeef weg voor een doorloopbal en onderschepte Senna nog een bal, zodat Danny nog in stelling gebracht kon worden om te schieten en wij een poging konden wagen voor een doelpunt, we konden niet voorkomen dat ZKC via een uitwijkbal en later nog een strafworp de eindstand op 4-9 kon brengen.

Maar toch…………Lekker gewerkt jongens (en meiden natuurlijk) riep Arjan.

En dat was ook zo!! Ja, ook al hebben jullie verloren, jullie hebben er met z’n allen hard voor geknokt. En een beetje meer geluk met het schot had jullie wel dichterbij kunnen brengen. ZKC was echter de sterkere ploeg en hebben de punten meegenomen.

Ik heb een ploeg zien spelen met talenten, werklust, leuk met elkaar en dat geeft hoop voor de toekomst. Jullie zijn nog jong en wie weet wat hieruit nog groeit?????  De aanhouder wint!!

Succes allemaal verder in de competitie.

Rita