25-09-2016 18:43 uur

Sporting Andijk 1 - Furore 1 (8-21)

Een volledig eerste toog zaterdagmiddag naar Andijk, een flinke reis, maar daar aangekomen bleek Sporting Andijk op een prachtig nieuw veld te spelen, naast de voetbalclub. Het eerste had verleden week een reuze uitslag en de verwachtingen waren deze middag, dat er wel eens een flinke uitslag uit zou kunnen komen en dat werd het ook.

Het was prachtig weer en er waren ook best wat supporters meegereisd naar Andijk, de wedstrijd ging in het begin nog wel gelijk op, Coen scoorde vrijwel meteen 0-1 van afstand en het was  snel 1-1. Het werd 1-2, kansje onder de korf Sven, toch werd het 2-2 in dezelfde minuut. Heleen scoorde in de tiende minuut 2-3 uit een vrije bal en Coen benutte een strafworp, 2-4.

Het eerste werd steeds sterker, benutte kansen, maar miste ook nog wel wat, echter de score ging rustig door. Dave maakte van afstand 2-5 en even later was het Caro, die van afstand 2-6 inschoot, na een goede actie van het vak. Bram schoot van afstand 2-7 in en ook scoorde Andijk van halve afstand 3-7, na 4-7 was het Caro, die 4-8 inschoot. Heleen werd verkeerd afgestopt, maar de strafworp werd gemist.

Heleen schoot een minuut later 4-9 in van afstand en Bram benutte een kansje, vlakbij de korf 4-10.

Sporting Andijk bepaalde de ruststand op 5-10.

Na rust was het de taak om snel verder uit te lopen en dat lukte ook. Dave schoot meteen van afstand 5-11 en Coen maakte twee minuten later 5-12 van afstand en het bleef doorgaan, Heleen van afstand, 5-13 en Sven kansje, 5-14, Caro 5-15 van afstand en toen waren er acht minuten gespeeld. Merel maakte van achter de korf 5-16 en het was de thuisclub, die scoorde 6-16 na negentien minuten. Dave scoorde van afstand 6-17 en Andijk maakte 7-17.

Inmiddels waren de wissels ingezet en die draaiden vrolijk mee, het was Yara, die 7-18 inschoot en Merel schoot 7-19 in. Danny deed ook mee aan de doelpuntenrace en scoorde, na goed aangeven Sven 7-20. In de voorlaatste minuut was het Sven, die een kansje benutte 7-21.

In de laatste minuut scoorde de thuisclub 8-21 en dat was de eindstand.

Goede overwinning eerste, volgende week zondag WWSV op de Omzoom, altijd lastig.

Sibbeltje