11-09-2016 19:41 uur

Door een Furorebril...

Furore C1 - Aurora C1
Vandaag was de C1 de ploeg voor de Furorebril en de opstelling was als volgt:

Aanval Verdediging
Doenja Femke
Tess Kayleigh
Daniël Sven
Dylan Tycho
Lieke is geblesseerd en moet geopereerd worden aan haar knie. Sterkte Lieke en we hopen dat je na verloop van tijd weer lekker kunt sporten. Bo is reserve.  De coaches zijn Ekke Jan en Dave, terwijl het geheel in goede banen wordt geleid door Patrick.

Dat de wedstrijd erg moeilijk zou gaan worden had ik al gezien bij de voorbereiding van beide ploegen. Aurora was over het algemeen al wat ouder denk ik en qua techniek waren ze ook wel een stukje verder dan onze ploeg. Maar ja, die ballen moeten wel door de korf en dat moet net maar lukken.

Patrick floot in, onze aanval nam uit en begon meteen aan een offensief, maar het afstandschot was jammer genoeg niet raak en na nog een poging werd de bal afgevangen door Aurora. Hun aanval had meer succes, een doorlopende heer maakte 0-1, dus fijn voor hen maar niet fijn voor ons.

Er werd aan de kant behoorlijk veel gecoacht, blijven lopen, zijkant komen, aanbieden enz. We moesten er behoorlijk voor werken om de bal rond te laten gaan en tot een schot te komen. Aurora zat er bovenop, de bal werd onderschept en naar hun aanval gespeeld. Uit deze aanval werd een doorloopbal door een dame afgerond en stonden we 0-2 achter.

Wisselen van helft

Onze aanval probeerde van alles en Tycho kwam vrij op afstand, hij schoot maar de bal ging er niet in. Kayleigh ving het schot af en schoot meteen zelf en zuiver ook, want de bal zat er in. Een mooi doelpunt, 1-2. Hierna ging het spel heen en weer met Aurora toch wat meer aan de bal. Echter onze verdediging met Doenja, Tess, Daniël en Dylan was sterk en er werden veel doelpogingen van Aurora afgefloten, zodoende kreeg onze aanval wat kansen om te scoren. Femke kwam een keer mooi door, helaas ging de doorloopbal er niet in, maar aan de andere kant werd een strafworp gemist, dus kansen voor ons om gelijk te maken. Tycho, Sven, Kayleigh en Femke speelden goed rond, vaak met iemand in de afvangpositie. Er werden diverse schoten gelost, helaas mis maar wel goed afgevangen. Opeens een wegtrekbeweging van Kayleigh, zij kreeg de bal strak van Sven aangegeven en scoorde 2-2. Een mooie combinatie met een gaaf doelpunt.

Echter Aurora was toch de betere ploeg in deze eerste helft, ze maakten het onze ploeg erg moeilijk met uitspelen en onderschepten veel ballen, zodat ze meer kansen kregen dan wij om te scoren en dat deden ze ook. Voor de rust maakten ze nog 3 doelpunten uit doorloopballen en een kansje bij de paal, 2-5.

RUST

De 2e helft begon en we moesten proberen wat van de achterstand af te knabbelen. Ik moet zeggen dat er heel hard werd gewerkt en ook langs de lijn waren Dave en Ekke Jan duidelijk aanwezig om hun ploeg aanwijzingen te geven.

Maar hoe zeer wij ons best ook deden, Aurora zat er steeds tussen en wat bij ons niet lukte, lukte bij hen wel. Twee doorloopballen van Aurora brachten de stand op 2-6 en 2-7. We probeerden wel om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken, maar ze waren gewoon al wat beter in het korfbalspel.

Later ging het opbrengen van de bal van de verdediging naar de aanval bij ons een stuk beter, er werd goed vrijgelopen en de ballen werden beter geplaatst. Onze aanval kreeg hierdoor ook weer wat meer kansen om te scoren, helaas lukte dit niet.

Aurora maakte ook wel aardig wat overtredingen en wij kregen dan een vrije bal. Jammer genoeg is er hieruit niet gescoord, dus nog maar flink op trainen. Ook waren er wat mogelijkheden met omdraaiballen en afstandschoten, echter de ballen wilden bij ons niet meer door de mand.

Uiteindelijk kwam er, voordat Patrick floot voor het einde van de wedstrijd, uit een Aurora aanval toch nog een doelpunt en hiermee kwam de eindstand op 2-8.

Ik vond wel dat Aurora de betere ploeg was en verdiend heeft gewonnen, maar het spel kan bij ons nog een stuk beter gaan worden door de trainingen goed te volgen.

En wat mij betreft…….kan er wel wat meer power in.

Jullie zijn echter nog maar een paar weken aan de gang en ik heb er alle vertrouwen in dat de prestaties beter gaan worden.

Allemaal veel succes verder met de competitie.

Rita