04-09-2016 22:49 uur

Door een Furorebril...

Furore E2 – Groen Geel E7
Ja, ja, voor de E2 de eerste wedstrijd op het nieuwe sportpark De Omzoom tussen de rode lijnen. Maar ja, jullie zijn gewend om op een klein veld te spelen, alleen de kleur van de lijnen waren veranderd en dat werd snel begrepen. Deze ploeg bestaat uit de meisjes Tess, Britt, Sacha, Solane en jongens Casper en Lyem. De trainers/coaches zijn Ronald en Julia. Nou trainers, een leuke ploeg waarmee jullie nog veel plezier kunnen beleven. Sacha was er deze wedstrijd nog niet bij en Britt zou wat later komen.
De wedstrijd……….

Ingrid was onze scheidsrechter vandaag en ze floot in. Ja, deze was nog maar kort aan de gang toen Casper zich omdraaide om achter de bal aan te gaan en pardoes met zijn hoofd tegen de paal knalde. Au!!!! Dat doet zeer zeg, het huilen stond hem dan ook nader dan het lachen. Even naar de kant, wat water er op en weer doorspelen. Prima!! Maar hij zal wel een flinke bult of blauwe plek krijgen.

In de eerste 5 minuten ging de bal snel heen weer en beide ploegen kregen toch wat kansen, al moet ik zeggen dat er goed verdedigd werd. Opeens werd er een bal in de aanval van Groen Geel onderschept door Tess, via Solane ging de bal snel naar Casper en deze gooide een lange bal op de vrij lopende Lyem. Lyem ving de bal goed en schoot hem door de korf, 1-0.

Hierna was er nog zo’n goede aanval, maar het schot ging mis. Groen Geel daarentegen kreeg ook kansen en uit één daarvan maakten zij een doelpunt, 1-1.  Kleine pauze, wat water drinken (iedereen had een fles mee), een klein praatje en we gingen weer.

Een meisje van Groen Geel ging door haar enkel, dus ook wat tranen. Gelukkig viel het mee, dus tranen gedroogd en verder spelen.

Er kwamen weer kansen voor beide ploegen, maar sommige E-tjes schoten enthousiast van een beetje te ver. Een beetje snel geschoten met te weinig kracht. Ja, die spierballen zijn nog niet bij iedereen zo ontwikkeld, maar dat komt door de training vanzelf goed en spinazie eten.

Het werd 2-1 door Lyem, hij ving een schot af en schoot toen de bal er in. Prima hoor.

Solane, Casper, Lyem en Tess speelden goed samen en er kwamen nog was kansjes, zowel voor Furore als voor Groen Geel. En toen was het….

RUST.

In de 2e helft speelde Britt voor Tess en de heren van Groen Geel hadden een andere tegenstander genomen. Nu kreeg Casper wat meer kansen om te schieten. Opeens een uitbraak van Groen Geel en een dame kwam vrij bij de korf te staan en zij schoot de bal erin, de stand was weer gelijk 2-2. Ja, dat was jammer voor ons, maar we gingen toen extra ons best doen met verdedigen en Groen Geel kreeg toen minder kans om te scoren. Wij kregen echter best veel kansen om te schieten en Casper kreeg opeens zo veel tijd om te mikken, dit kon niet mis gaan. En dat was ook zo, van dichtbij schoot hij de bal er netjes in, 3-2. We staan weer voor en dat wilden we natuurlijk zo houden. Solane kwam vrij en probeerde een doelpunt te maken, maar het was net even te ver. Jammer.

Echter het werd toch 4-2 voor ons, Casper schoot een bal net mis, Lyem ving het schot af, stond vrij en hup….. de bal door de korf. JIPPIE!!

De 10 minuten waren weer om, dus kleine pauze, praatje, drinken en dan weer verder.

Tess kwam er weer in voor Solane en samen met Britt moest zij de meisjes van Groen Geel verdedigen en zorgen dat ze niet kunnen scoren. Dat ging goed hè meiden, jullie hadden best goede tegenstanders, maar het is ze erg moeilijk gemaakt. Maar ja, na een lange aanval van Groen Geel kwam er voor hen toch een kans en het schot ging er in. De stand was 4-3 en Groen Geel kwam weer dichterbij. We wilden toch winnen en Britt, Tess, Lyem en Casper deden hun uiterste best. Ze speelden goed samen en Lyam kwam weer vrij vlak bij de korf en hij schoot de stand naar 5-3.

Daarna hadden Groen Geel en Furore allebei nog kansen, maar het was opeens tijd en Ingrid floot voor het einde van de wedstrijd. De eerste wedstrijd gewonnen. HOI HOI!! Wat hebben jullie met z’n allen goed jullie best gedaan zeg! GEWELDIG!!

En zoals gebruikelijk bij de E-pupillen floot Ingrid de kinderen weer bij elkaar, want er moesten nog strafworpen genomen worden.

Volgens mij allemaal twee keer schieten. Ook deze strijd werd gewonnen door onze E2 en wel met 3-1. Lyam schoot 1 strafworp raak en Tess schoot wel 2 keer keurig door de mand. Groen Geel mikte 1 strafworp door de korf. Goed gedaan hoor allemaal, want het is niet zo gemakkelijk om de bal er in te schieten.

Op naar de volgende wedstrijd, succes allemaal en veel plezier.

Rita