04-09-2016 19:57 uur

Zaandam Zuid 1 - Furore 1 (12-9)

De eerste wedstrijd in de nieuwe competitie was in Zaandam tegen Zaandam Zuid. Er werd in de eerste helft niet veel gescoord. Beide ploegen verdedigden sterk, dus er werden niet veel kansen weggegeven.

Het was Dave, die de score opende van afstand 0-1 na acht minuten spelen. Het duurde tot de vijftiende minuut, toen was het 1-1 door een verdedigde doorloopbal, maar het doelpunt werd geteld. Heleen scoorde even later 1-2 van afstand, na een goede actie van het vak. Coen scoorde van afstand 1-3, maar Zaandam Zuid benutte een strafworp en het was 2-3. Dat was ook de ruststand en dat was van beide kanten niet goed te noemen.

Na rust was het snel weer gelijk 3-3 van afstand. Maar Coen, kansje onder de korf, en Caro van afstand, maakten de stand op 3-5. Via een kansje en een bal van afstand werd het weer gelijk 5-5. Daarna kreeg Zaandam Zuid vrij snel twee strafworpen en toen stonden de eerstelingen twee punten achter, 7-5. Na een kwartier was het 8-5, maar het eerste probeerde terug te komen en dat lukte net niet. Sven schoot fraai 8-6 in en Coen maakte van halve afstand 8-7. Even daarna lag de bal op de stip en het was 9-7.

Het eerste wisselde, Dionne en Thomas kwamen er in maar dat leverde niet direct resultaat op. Zaandam Zuid schoot van afstand 10-7 in en even later 11-7 van afstand. Heleen en Bram brachten de stand op 11-9, maar dat kon de wedstrijd niet meer kantelen. In de laatste seconde werd het nog 12-9.

Jammer, volgende week vrij, maar er moet nog wel een tandje of drie bij.

Sibbeltje