06-06-2016 20:46 uur

Door een Furorebril

Furore C3 – OKV C2 (8-3)
Dit werd een zeer belangrijke wedstrijd, want OKV stond bovenaan en was al kampioen. Maar........ als wij konden winnen vandaag, waren wij ook kampioen met hetzelfde aantal wedstrijdpunten. En als we met 4 punten verschil winnen, nemen we de plaats van OKV over, we zijn dan wel beide kampioen, maar wij de allerbeste ploeg.

Eerst even praten natuurlijk met Ekke Jan, warmlopen en inschieten.
We begonnen in de aanval met Lieke L. (heer), Dylan, Femke en Floor, in de verdediging met Doenja (heer), Kellin, Romy en Myrthe. Mette is wissel en Lieke M. is jammer genoeg geblesseerd.

Het geheel wordt gecoacht door Ekke Jan.
Alles klaar…… beginnen maar en Joost fluit in.

We beginnen met een heel goede aanval en hieruit kwam een doorloopbal van Lieke, helaas was die net mis. Maar er zouden nog heel wat rake schoten komen, echter dat wisten we toen nog niet OKV had de bal onderschept, maar had moeite met uitspelen omdat wij er zo dicht op zaten. Prima toch!

Romy ving een schot af van OKV en de bal ging weer naar onze aanval. Een compliment van Ekke Jan voor deze lange aanval en er kwam ook een kans uit. Lieke gaf Femke aan voor een doorloopbal en het werd 1-0. Joepie !!!

Even later werd het 2-0, Lieke werd aangegeven door Floor, de bal ging echter net mis, Lieke ving zelf de bal en speelde hem naar de doorkomende Femke, RAAK!!!

Zo, dat gaat lekker. Vakwissel en doorgaan maar weer. Ook OKV ging natuurlijk aanvallen en onze verdediging deed natuurlijk zijn uiterste best om scoren tegen te gaan. Maar voordat we een drinkpauze hadden scoorden zij via een doorloopbal, 2-1.

In onze aanval kwam Kellin door, maar hij werd overgenomen en dus ging de kans verloren, jammer. Ook een wegtrekbal van Myrthe trof net geen doel. Er werd goed 4-0 gespeeld en Kellin en Romy verrichtten veel steunend werk, wat natuurlijk ook heel belangrijk is.

Bij een OKV aanval sprong Floor voor en met goed samenspel werd de bal naar onze aanval gespeeld. Het werd een lange aanval, totdat Myrthe op halve afstand vrij kwam. Zij kreeg de bal en schoot de stand naar 3-1. Voor de rust bracht Lieke de stand op 4-1 door netjes een vrije kans te benutten.

RUST.

Even praten met z’n allen en ik denk dat Ekke Jan niet ontevreden was. De 2e helft wisselde Floor met Mette en Floor ging nu aanmoedigen natuurlijk.

De eerste aanval van OKV leverde gelijk een doelpunt voor hun op vanachter de korf, 4-2. Ja, daar moest wat aan gedaan worden……… van afstand Myrthe, een doorloopbal van Romy werd niet goed verdedigd, strafworp door Doenja, deze kansen werden nog gemist, maar toen………… werd Doenja vrijgespeeld bij de paal, goal en 5-2. Even wat drinken en meteen daarna was het weer raak, Mette gaf Doenja een doorloopbal aan en het was 6-2. Na de vakwissel kwam Dylan langs zijn heer en de door Femke aangegeven bal ging er mooi in, 7-2.

Door deze 3 doelpunten achter elkaar kreeg OKV wel een knak en wij langs de kant werden steeds vrolijker, want wat kon er nu nog mis gaan?

In het veld werden onze spelers en speelsters toch een beetje zenuwachtig en werden er wat foutjes gemaakt, verdedigd schieten en niet goed plaatsen.

Maar dat duurde even en het goede spel werd weer opgepikt. Goed verdedigen, geplaatste ballen en dan ook aanvallen natuurlijk. Lieke kwam er nog even langs en de door Femke aangegeven  bal ging er feilloos in, 8-2. OKV had echter het laatste woord en bracht met een doorloopbal de stand op 8-3. Er moest nog 1 minuut gespeeld worden, wij hielden de bal netjes in ons bezit en toen van Joost het eindsignaal klonk …………… gingen de handen in de lucht, want wij waren ook KAMPIOEN en staan helemaal bovenaan omdat ons doelsaldo beter is dan van OKV. Het was echt een heel goede wedstrijd van jullie allemaal, klasse!!!!

Ekke Jan en de hele C3:

VAN HARTE GEFELICITEERD met jullie kampioenschap !!!

============================================================

Wat er toen kwam:

Lachen en juichen

Toespraak Sandra met voor allemaal een bloem

Boeket voor Ekke Jan en hij werd nog even in het zonnetje gezet door zijn ploeg met een mooie kaart, een foto en cadeautje.

Foto’s maken, wat drinken en taart eten, wat OKV ook deed trouwens, want die waren ook kampioen.

Ja, ja die foto’s met de rug naar het clubhuis? Opeens 2 emmers water over de ploeg heen. Kletsnat allemaal, maar niet erg want het was toch warm weer.

Dit was echt de laatste wedstrijd op de Slibkuil , op naar de eerste wedstrijd op de Omzoom

Allemaal een fijne vakantie gewenst.

Rita