05-06-2016 22:43 uur

De toppers van de E3

Na een weekje vakantie, is het toch tijd om ook een stuk over de E3 te vertellen. Na de zomer in 2015 werd ik gevraagd of ik misschien de F2 wilde trainen en coachen, ik twijfelde een beetje omdat ik meestal meer heb met wat grotere jeugd. Maar mij werd beloofd dat het een leuk team was die heel graag iets wilde leren, een team met 6 meiden.

Op het veld was het spel nog makkelijk, door de nieuwe regels mag je verdedigd schieten en als je er 3 achterstaat mag je een superspeler in zetten. We hebben veel gescoord!

Als fanatieke korfballer en trainer ga ik elke wedstrijd voor de winst, ik werd teruggefloten door de spelers en een citaat uit de kleedkamer voor de wedstrijd: We korfballen niet om te winnen, maar om plezier te maken, juf. Antwoord van mij; Het maakt niet uit dat we verliezen, maar ik wil wel zien dat we plezier hebben en dat we er alles aan doen om te winnen. Gelukkig kreeg ik toen allemaal knikkende koppies dat ze dat wel met mij eens waren.

In de zaal werden we de E3, ze hadden het in het begin nog wel moeilijk omdat er ineens zoveel spelregels veranderden, dat het de eerste wedstrijd wat moeizaam ging. Maar na 2 trainingen zagen wij (de ouders en mijzelf), dat ze het zogenaamde “stormen” aanvallend snel doorhadden en dat wij zo gemakkelijker vrij konden komen en konden scoren. We zaten in een poule met allemaal al 2e jaar E teams, die dat dan natuurlijk ook weer heel goed konden verdedigen, waardoor het scoren in eerste instantie moeizaam ging.

Helaas trainden we maar 1 keer in de week en heb ik als trainer mij eerst gefocust op de aanval, maar je eigen aanval moet je ook kunnen verdedigen, zou een oude trainer van mij gezegd hebben. Inzicht en snel kunnen handelen kun je niet van iedereen verwachten, het ene kind zal sneller tips en aanwijzingen oppakken dan de ander, maar elk kind heeft zijn eigen kwaliteit.

Op het veld kwam er een heertje bij, Daniel, hierbij zag je het verschil goed tussen jongens en meiden. Meiden zijn op deze leeftijd nog wat voorzichtig, terwijl jongens voor elke bal willen gaan zonder erbij na te denken.

Ik zag op het veld hele mooie aanvallen en in de verdediging zijn ze ook een stuk sterker geworden, we hadden niet altijd geluk met de afronding en soms waren beslissingen van de scheidsrechter cruciaal. Wat ik wel zag was de wil om te winnen. De laatste wedstrijd voor mijn vakantie kreeg ik een mooie afsluitende citaat uit de kleedkamer: Juf, we zijn zo blij dat we jou als trainer hebben gehad, we gaan voor jou winnen met plezier!

Hoewel ik al duizend keer had aangegeven dat ik geen juf was, vond ik dit een heel mooi begin van een laatste wedstrijd in deze setting. Er gaan een aantal kinderen door naar de D, waardoor dit team niet meer compleet is volgend jaar. De laatste wedstrijd werd dik gewonnen, ik zag alle trainingsballen terug en het hele team heeft gescoord. De eindstand van deze wedstrijd was 11-3.

We hadden als team zelfs een hele eer dat wij een ballensponsor kregen genaamd Nel Noom, die sponsorden ons 3 ballen. Daarnaast was er ook een speciaal moment, Nel Noom heeft haar zilveren trainersfluit aan mij doorgegeven. Het was bijzonder om van haar deze te mogen ontvangen en ik zal hem zeker goed bewaren en als ik de leeftijd van 80 bereikt heb, hoop ik hem weer door te kunnen geven.

Ik heb het team/ spelers, zien groeien als een echt team die hard voor elkaar willen vechten en trots zijn op elkaar als er gescoord wordt. Maar ook geaccepteerd wordt als er een doorgelaten wordt. Het was een top jaar en ik wens, Sienna, Kim, Minte, Larissa, Sanne, Marieke en Daniel, heel veel succes volgend jaar.

Ik ben trots op jullie!

Jullie Juf/trainer Susanne