30-05-2016 21:00 uur

Door een Furorebril...

Furore C1 - KZ C2 8-14

Konden we door deze wedstrijd gelijk komen met KZ of zullen we op de 3e plaats eindigen?

In de aanval stonden Rik, Danny, Yanis en Lotus, terwijl we in de verdediging zagen Thomas, Rory, Noëlle en Kayleigh. De wissels waren vandaag Senna en Daniël. De wedstrijd werd geleid door een scheidsrechter van ZKC en onze coaches waren Eline, Coen en Sven. Sven was er in het begin even niet bij, want die had de wedstrijd ervoor gefloten.

Inlopen, rekoefeningen en de wedstrijd kon beginnen.

Furore nam de bal uit en na een korte aanval deed Danny een doelpoging. Echter de bal werd door KZ afgevangen en ging naar hun aanval. In een KZ aanval werd een doorloopbal foutief verdedigd en de verkregen strafworp werd benut, 0-1. Onze hierop volgende aanval werd onderschept en KZ ging weer aanvallen. Maar Thomas onderschepte ook een aanval en konden wij weer een poging doen om te scoren. Coen riep dat het een lange aanval moest worden, ja geduld is een schone zaak. Zo ging het spel heen en weer en ik moet zeggen, al kregen wij ook kansen, KZ was wel de betere ploeg. Het liep bij hun in de aanval net een beetje beter. Intussen was Sven ook langs de lijn gekomen.

Een lange bal op Rik ging net de mist in, jammer. Danny brak door, werd overgenomen en deed net een stapje teveel met overspelen naar Rik. Kayleigh onderschepte een bal en Furore kreeg toch een kans om gelijk te komen. Helaas viel het doelpunt aan de andere kant uit een afstandschot, 0-2. Furore mocht weer aanvallen, er kwam even niets uit en KZ wilde de bal weer naar hun aanval brengen. Echter Noëlle onderschepte de bal speelde naar de vrijstaande Rory bij de korf en die miste niet, 1-2. Helaas kwam er toen een periode dat het bij ons niet wilde lukken en bij KZ wel en zo werd het 1-5 via afstand en doorloopballen voordat wij weer iets konden terugdoen. Thomas was zijn heer te snel af en legde de doorloopbal er netjes in, 2-5. Echter kort daarop maakte KZ via afstand 2-6 en uit een vrije bal 2-7. Bij deze stand hadden wij ook twee maal de kans om via een vrije bal dichterbij te komen, maar dat lukte net niet. Toch werd het 3-7 door Yanis via een wegtrekbal achter de paal. Echter de kansen werden door KZ beter afgemaakt dan door ons en werd het voor rust nog 3-8 van afstand en 3-9 uit een afvang bij de paal.

RUST en een praatje voor een voor ons hopelijk betere 2e helft. Er was in de eerste helft wel hard gewerkt, maar de kansen werden niet genoeg benut.

De tweede helft begon en er waren bij ons geen wissels. Doordat de bal weer snel door ons werd onderschept kregen wij een kans met een doorloopbal, jammer genoeg was het mis en doordat aan de andere kant wel zo'n kans werd benut was het 3-10. Toen was Furore even aan de beurt, uit een lange aanval werd Lotus vrijgespeeld en zij schoot van afstand de bal door de korf, 4-10.

In de volgende KZ aanval ving Danny een schot en werd de bal weer naar onze aanval gespeeld. Hierbij kreeg Thomas een kans met een doorloopbal, helaas werd hij overgenomen en was de kans voorbij. Even later kreeg een KZ heer een vrije kans en werd het 4-11. Wij kregen in deze periode ook wel kansen, maar het randje van de korf zat ons een beetje tegen en in plaats daarvan werd het 4-12 voor KZ. Daniël wisselde met Rik en het spel ging weer verder. Even later wisselde Senna met Yanis, maar konden wij niet verhinderen dat er gescoord werd door KZ, 4-13. Hierna was een kleine ommekeer, mede doordat de coach van KZ zijn spelers opriep om op de bal te jagen. Hierdoor kwamen er toch wat kansen bij ons, Daniël schoot van halve afstand raak, 5-13. En even later, na een goede onderschepping, werd Kayleigh vrijgespeeld en schuin achter de paal schoot zij de stand naar 6-13. Uit een goede aanval schoot Rory van afstand raak, 7-13 en nadat de bal weer onderschept was in de KZ aanval ging Daniël voor de doorloopbal en deze zat er goed in, 8-13. Deze periode in de wedstrijd was dus duidelijk voor ons. Echter KZ had het laatste woord, doordat iemand bij een doorloopbal een duwtje in de rug kreeg. Een strafworp dus en deze werd benut, 8-14. Dit was tevens de eindstand.

Jullie zijn als 3e geëindigd in de stand en ondanks deze nederlaag, KZ was echt sterker, heb ik gezien dat jullie goed kunnen spelen. Er moet her en der nog wat aan geschaafd worden, dat is logisch, maar daar hebben we de trainers voor. Met zijn allen zijn jullie een leuke ploeg, waarvan we vast meer van gaan horen en/of zien.

Veel succes in jullie verdere korfballoopbaan.

Rita