29-05-2016 21:25 uur

Furore 1 - Purmer 1 (20-11)

De laatste wedstrijd op de Slibkuil van een volledig eerste. Een wedstrijd, waar niets meer op het spel stond en waar het eerste, na de fikse domper van verleden week, er toch nog een redelijk goede wedstrijd van maakte met veel doelpunten. Een leuk idee was het, dat de eerstelingen voor het begin van de wedstrijd een bloem uitdeelden.

De wedstrijd ging het eerste kwartier redelijk gelijk op en na 0-1, was het Merel, die vanachter de korf de gelijkmaker inschoot, 1-1. Het werd 1-2 van afstand, maar Sven schoot in dezelfde minuut 2-2 in, Bram zette vanonder de korf het eerste op 3-2, maar het was ook alweer snel gelijk 3-3. Daarna werd het eerste wat sterker en het was Lisanne, die van afstand 4-3 scoorde en een minuut later was het Coen van halve afstand 5-3. Bram scoorde weer vanonder de korf op geheel eigen wijze 6-3 en Purmer scoorde 6-4 van afstand. Lisanne van afstand 7-4 en even later Coen van afstand 8-4, twee minuten later was het Dave van afstand 9-4 en na 9-5 was Lisanne van afstand 10-5.

Coen maakte van afstand 11-5 en na de wissel was het Heleen, die meteen raak schoot 12-5. Purmer benutte een strafworp 12-6 en Coen bepaalde de ruststand op 13-6 door raak te schieten vanachter de korf.

Rust

Tweede helft
Purmer had niet veel in te brengen en het eerste ging nog even door. Sven scoorde vrijwel meteen van afstand 14-6 en Bram scoorde van halve afstand 15-6. Merel maakte fraai een omdraaibal af 16-6, ook fraai aangegeven door Heleen. Purmer kwam terug tot 16-9, maar dat was genoeg, want Heleen maakte 17-9 via een doorloopbal.

Wissel, Dionne en Marwan kwamen er in voor Caro en Bram en Lisanne scoorde van afstand 18-9. Een fraaie actie van Sven naar Coen kreeg terecht applaus en werd door Coen afgerond, 19-9. Purmer kwam terug tot 19-11, maar Lisanne bepaalde de eindstand van afstand op 20-11.

Goede instelling, ondanks de teleurstelling van de degradatie. Volgend seizoen op de Omzoom er keihard voor werken om terug te komen en jullie spelen in de zaal derde klasse, dus er tegenaan in het nieuwe seizoen!

Het tweede won ook haar laatste wedstrijd met 11-10, een goed resultaat.

Sibbeltje