22-05-2016 22:00 uur

Door een Furorebril...

Furore E1 - Haarlem E2 (8-4)
Jikke, Allysa-Lynn, Fenna, Tom, Lotte en Melissa waren best wel een beetje zenuwachtig en ik denk de coaches Bas en Kayleigh ook. Wat was namelijk het geval............ De E1 kon vandaag kampioen worden, maar dan moesten we wel winnen.

Dus eerst met z'n allen de kleedkamer in voor een bespreking, Bas zei dat ze vanaf het begin scherp moesten zijn. In de aanval veel 4-0 spelen met insnijden, met een jongen bij de paal de meiden aanvallen en met een meisje bij de paal de jongens aanvallen. En met verdedigen meteen erbij om schieten te verhinderen. Veel succes, want jullie moeten het doen, zei hij en dat is natuurlijk ook zo.

De ploeg ging inlopen en -schieten en kort daarna floot John om de wedstrijd te laten beginnen.

In de eerste opstelling kwamen Jikke, Lotte (als heer), Allysa-Lynn en Melissa binnen de lijnen om de wedstrijd te beginnen. Haarlem was niet van plan om Furore zo maar te laten winnen, want in de eerste minuut schoot een heer al van ver door de korf, 0-1. Kort daarna werd Jikke vrijgespeeld, maar bij zijn schot (dat trouwens wel door de korf ging) werd hij op de arm geslagen, een strafworp door hemzelf genomen werd net gemist, maar hij ving zelf de bal, speelde naar Lotte en deze schoot de bal er in, 1-1. Nu was het jammer genoeg toch Haarlem dat uit een aanval kon scoren, 1-2. Het spel ging steeds maar heen en weer en er zat hoog tempo in. Een aanval van Haarlem werd onderschept, Allysa-Lynn gooide een lange bal, van zeker 7 meter, op de vrij lopende Jikke en deze schoot de bal er netjes in, 2-2.

De eerste 10 minuten waren om, spannend hoor. Nu kwamen Tom en Fenna er in voor Melissa en Allysa-Lynn, Lotte werd weer dame en het spel ging weer verder. Uit een spannende aanval kon Tom schieten, maar het was net mis. Jikke ving het schot af en schoot zelf, de bal ging er in 3-2. Haarlem had natuurlijk ook aanvallen, maar ik moet zeggen dat onze jongens en meisjes heel goed verdedigden. Haarlem schoot wel, maar mis of het was verdedigd en dan hadden wij de bal weer verdiend. Heel goed hoor. Het ging ook wel eens een keertje mis, dan liepen we niet goed vrij en kon de bal weer afgepakt worden door Haarlem. Dan moest er meteen weer verdedigd worden en dat ging net zo lang totdat wij de bal weer hadden. Fenna verdedigde goed een schot van haar tegenstander en wij gingen weer aanvallen. Lotte was bij de paal met de bal, Jikke nam de doorloopbal, RAAK!!! En de stand was 4-2 en dat was tevens de ruststand.

Na de rust kwamen Melissa en Allysa-Lynn er weer in voor Fenna en Lotte. De fans en de coaches aan de kant waren af en toe duidelijk te horen om de kinderen te stimuleren om goed te spelen. Ook komen er wel eens ongelukjes voor, t.w. Melissa en haar dame kwamen met hun hoofden tegen elkaar en dat deed best even pijn. Maar gewoon weer verder gaan, dacht Melissa. Voordat wij weer konden scoren, maakte Haarlem uit een doorloopbal 4-3, dus er tegenaan maar weer. Een heel mooi doelpunt kwam……….. Tom zijn heer stond voor te verdedigen, Allysa-Lynn had de bal gooide over Tom zijn tegenstander heen, Tom ving, draaide zich om en legde de bal er feilloos in. Een heel knap doelpunt vond ik dit, 5-3. De eerste 10 minuten waren al weer om en Melissa en Jikke maakten plaats voor Lotte (weer heer) en Fenna.

Allysa-Lynn onderschepte veel ballen met voorspringen en dan konden wij weer aanvallen. Bij één zo’n aanval stond Fenna met de bal bij de paal en Tom nam een doorloopbal die er mooi in ging, 6-3. Oei, oei…………zal het lukken???? Maar, bij een aanval van Haarlem werd foutief verdedigd en zij kregen een strafworp. Deze ging er in en de stand was 6-4, dus het bleef spannend.

Maar Lotte bracht het kampioenschap weer iets dichterbij door van afstand een doelpunt te maken, mooi hoor, 7-4. Het werd toch wel wat zenuwachtig allemaal, Haarlem kreeg opeens veel kansen, maar schoten gelukkig mis. Toen Lotte nog een kansje dicht bij de korf kreeg miste zij niet, de stand was 8-4. Dit was gelijk de eindstand, want even later floot John voor het einde van een zeer spannende en snelle wedstrijd. Blijheid, iedereen sprong met z’n handen in de lucht, want……………we waren KAMPIOEN!!!!!!

Ik vind dat jullie het dik en dik verdiend hebben, Melissa, Fenna, Allysa-Lynn, Lotte, Tom en Jikke, jullie hebben keihard gewerkt. Allemaal van harte gefeliciteerd met het kampioenschap en ook Bas en Kayleigh met het behaalde resultaat van hun ploeg.

Voordat de huldiging kon beginnen moesten we nog strafworpen nemen, Melissa, Tom en Lotte schoten raak en omdat van Haarlem ook 3 doelpunten kwamen, werd deze uitslag 3-3 gelijk.

De huldiging

Ja, toen moest gehuldigd worden natuurlijk. Tineke en Mary van de jeugd TC kwamen met emmers vol met bloemen. Eerst een praatje natuurlijk door Mary en toen allemaal een bloem en daarna een medaille met een zoen van Tineke. Ook Bas en Kayleigh werden in de bloemetjes gezet.

Maar toen waren de bloemen op, maar het water nog niet en kreeg Bas de volle laag. Eerst probeerde hij zich nog te beschermen met twee pupillen, maar uiteindelijk had hij toch een nat pak. Maar dat had hij er graag voor over.

Joeppi…….de kantine in, drinken en taart eten. VET GAAF TOCH!!!!!

Rita