22-05-2016 17:57 uur

DKV/Victoria 1 - Furore 1 (19-17)

Het eerste kwam zondagmiddag in Diemen in actie tegen DKV/Victoria. Een beladen wedstrijd, want beide ploegen hadden de punten hard nodig. DKV/Victoria om zich veilig te stellen en het eerste om te proberen zich veiliger te spelen, alles, om degradatie te voorkomen.
Het veld was nieuw en aan de nieuwe maten aangepast, dus dat was even wennen, echter DKV kwam als een speer uit de startblokken en na zes minuten stonden de eerstelingen al met 4-0 achter.

Toch kreeg het eerste meer grip op het spel en werd er aan een inhaalrace begonnen. Bram benutte een kansje bij de korf, 4-1, en even later was het Heleen, die van afstand 4-2 inschoot. Het was Coen die in de veertiende minuut een strafworp benutte 4-3, die door Sven verdiend werd en even later was het Sven, die van afstand de 4-4 inschoot. Daarna ging het gelijk op, 5-4 van afstand en Bram 5-5, kansje onder de korf, 6-5 en Coen, die van afstand 6-6 maakte. DKV liep via een strafworp en afstand uit tot 8-6, maar het eerste knokte zich terug. Coen schoot van afstand 8-7 in en na 9-7 was het Heleen, die van afstand tweemaal raak schoot en de ruststand bepaalde op 9-9.

Na rust ging de zinderende strijd door. DKV was vaak de eerst scorende partij, maar er werd gestreden deze middag en het bleef lang spannend.

Een strafworp betekende 10-9, maar even later was het Lisanne, die fraai een doorloopbal inschoot, 10-10. DKV liep uit naar 13-10, maar het eerste knokte weer terug, Caro maakte 13-11 en even later was het Heleen, die 13-12 inschoot. Bram maakte 13-13 vanachter de korf. DKV benutte een strafworp 14-13, maar een minuut later was het Sven, die 14-14 er in legde. Toch was het weer DKV, dat uitliep naar 17-14 en toen waren er nog tien minuten te spelen. Coen schoot 17-15 in van onder de korf, maar na 18-15, was het Bram die een kansje raak schoot 18-16. Met nog vijf minuten te gaan werd er nog geprobeerd wat uit het vuur te slepen, maar dat lukte niet echt meer, Lisanne bepaalde de eindstand uiteindelijk op 19-17.

Helaas het is niet gelukt, er is gestreden deze middag, maar het was niet genoeg, degradatie is een feit. Jammer, het is zuur, maar als rechtgeaarde Furoriaan blijf er voor gaan, want jullie kunnen het best wel.

Zondag komt Purmer op bezoek, de laatste wedstrijd op de Slibkuil en van deze competitie. Kom het eerste aanmoedigen, want dat hebben ze echt wel verdiend.

Het tweede speelde 12-12, ook tegen DKV/Victoria 2.

Sibbeltje