22-05-2016 14:15 uur

DSO C1 - Furore C3 (2-4)

Op deze mooie lentedag, 21 mei, had de C3 van Furore een wedstrijd. Omdat Ekke er niet was, waren Ineke en Albert de coaches. Lieke M. mag helaas de komende drie wedstrijden niet meedoen, dus die stond ingepland als cheerleader.
In de aanval stonden Femke en Mette als dames en Doenja en Romy als heer. In de verdediging stonden Lieke L. en Dylan als heer met Myrthe en Floortje als dames. Omdat Kellin tijdens de warming- up pijn aan zijn been kreeg, deed hij niet mee.

DSO begon met de bal en scoorde al snel het eerste doelpunt, 1-0. Gelijk daarna scoort Romy de 1-1 via een doorloopbal. In het verdedigingsvak werd er goed verdedigd, overgenomen en er werden veel ballen onderschept. Myrthe had de smaak te pakken, maar scoorde helaas niet. Wel werd er goed afgevangen. Ook Lieke had veel kansen. Hierdoor kreeg DSO weinig ruimte. Dylan scoort de 1-2 uit een kansje onder de paal. Vlak daarna maakt Lieke 1-3 uit een doorloopbal gegeven door Dylan. Door het goede “voor” en “achter” roepen van Myrthe, kon heel Alkmaar meegenieten van deze wedstrijd… Vlak voor rust scoort Femke de 1-4. Dit deed ze, omdat ze als aangeef niet werd verdedigd.

RUST

Al snel na de rust krijgt DSO een strafworp die gemist wordt. Hierna wordt er goed verdedigd, toch weet DSO de 2-4 te scoren. De aanval lukt het niet te scoren. Als Myrthe een bal tegen haar hand krijgt en niet verder kan spelen, moet Kellin onverwachts haar vervangen. Hierna volgt een vrije bal voor Lieke. Doordat de tegenstander de bal binnen 2,5 meter had aangeraakt kregen we een strafworp. Helaas die gaat mis. Niet veel later krijgt DSO ook een vrije bal. Deze wordt niet goed benut. Verder verandert er niets aan de stand en winnen we met 2-4!!!

Vandaag was een leuke wedstrijd die we met z’n allen hebben gewonnen. We bedanken Ineke en Albert.

Floortje