09-05-2016 16:35 uur

Furore 6 – Kleine Sluis 2 (14-14)

Op deze zeer mooie zaterdagmiddag speelden we tegen het team uit Anna Pauwlona. Een leuk team wat ook altijd na de wedstrijd nog een drankje blijft nuttigen. We hadden veel afwezigen: Jordy, Ariane, André, Marianne, Ingrid, Joost en René C. Maar Maureen, Sandra en Yara kwamen onze dames versterken. Danny Schermer was onze scheidsrechter.

Patrick, Hans, Monique en Maureen begonnen in de aanval; John, René K., Marion en Nettie in de verdediging. Al gauw stonden we 0-1 achter maar Monique maakte 1-1 met haar beroemde platte afstandsschot. Weer scoorde Kleine Sluis echter René maakte van halve afstand gelijk, 2-2. Hans deed het hem na ook van afstand: 3-2. Kleine Sluis trok het recht maar René maakte 4-3. Goed bezig René! Met twee doelpunten op rij stonden we 4-5 achter. We konden door een toegekende strafworp gelijk komen maar helaas lukte dat niet. De club uit het Noord Holland Noord scoorde nogmaals: 4-6.

Na 17 minuten te hebben gespeeld hebben een korte waterpauze gehouden vanwege de hitte. Nettie wisselde met Sandra toen we weer verder gingen. Kleine Sluis liep verder uit tot 4-7. Marion liet het er niet bij zitten en scoorde met een fraai afstandsschot: 5-7. Echter liep de tegenstander verder weg van ons door twee maal raak te schieten 5-9. Marion schoot nogmaals raak van afstand 6-9 en nadat Kleine Sluis vlak voor rust scoorde was de ruststand: 6-10. Met rode, verhitte hoofden zochten we de schaduw op om even bij te komen en wat thee te drinken. Dat wilden we namelijk liever dan limonade.

Marion en Monique gingen er uit en Yara en Nettie kwamen er in. De tegenstander maakte 6-11 maar Patrick verkleinde de afstand met een doorloopbal tot 7-11. René schoot raak van halve afstand en Sandra van afstand: 9-11. We lieten ons hoofd duidelijk niet hangen en gingen door: Patrick met een kans onder de paal: 10-11. We kregen een strafworp mee maar ook deze ging er niet in. Daar moet zeker nog op geoefend worden. Jammergenoeg lukte het wel bij Kleine Sluis: 10-12. Sandra maakte door een doorloopbal 11-12. En John van afstand 12-12.  We stonden gelijk! Nu doorzetten maar daar stak de tegenstander een stokje voor: 12-13. Patrick liep een rugblessure op waardoor de wedstrijd even werd gestopt. Zo konden we ook weer wat water drinken want de temperatuur bleef hoog. Ja, we zijn het ook nog niet gewend al die zon.

Kort na de pauze kregen we nog een strafworp mee en we dachten: drie maal is scheepsrecht……maar je gelooft het niet: zelfs deze werd gemist! Gelukkig hield Hans zijn hoofd koel en scoorde daarna 13-13. Ook Sandra maakte nog een doelpunt van halve afstand achter de korf: 14-13. Als we nu de rust zouden bewaren om de wedstrijd uit te spelen  dan…….Nee, dat deden we niet waardoor de bal naar de aanval ging van Kleine Sluis en zij scoorden wel: 14-14. Jammer, we waren zo goed terug gekomen van 6-11 achterstand! Gelijkspel geeft ons wel een wedstrijdpunt zodat we nu op de 5e plaats staan. Met nog twee wedstrijden te gaan, kunnen we een mooie middenmoter worden.

Marion