08-05-2016 19:27 uur

Sporting West 1 - Furore 1 (12-18)

Deze middag in het zonovergoten Westerpark, een belangrijke wedstrijd tegen Sporting West. Een volledig eerste kwam goed uit de startblokken en Bram werd al vrij snel verkeerd afgestopt en Dave benutte de strafworp 0-1. Heleen maakte via afstand 0-2, maar het werd 1-2, via een strafworp. Even later was het Sven, die een kansje benutte 1-3, maar van afstand werd het 2-3. Toch bleef het eerste aan de goede kant van de score, want het was Dave, die van afstand 2-4 inschoot.

Drinkpauze en terecht, het was warm deze middag, maar daar hebben beide ploegen last van. Toch het eerste ging door en Lisanne schoot fraai een doorloopbal in 2-5 en even later was het Sven, die 2-6 inschoot na een goede actie van het vak.

Het eerste was goed bij de les en had grip op de aanvallen van Sporting West. Het was Merel van afstand 2-7 en even later Bram, die een kansje benutte 2-8. Na 3-8 was het wederom Sven, die scoorde van afstand 3-9, maar een strafworp betekende in de laatste minuut 4-9, maar in dezelfde minuut scoorde Heleen nog van afstand 4-10.

Rust, het meegereisde publiek was enthousiast over de ruststand, maar er moest nog een helft gespeeld worden en dat werd uiteindelijk een heel goede tweede helft.

Sven de topscoorder van deze middag, had er weer zin in en scoorde in de eerste minuut 4-11 van afstand, even later was het Caro, die verkeerd werd afgestopt en Coen benutte de strafworp 4-12. Toen stokte het even en Sporting West kwam terug tot 6-12, maar daar was Sven weer en die schoot van halve afstand 4-13 in. Het werd 8-13, maar Heleen maakte een belangrijk doelpunt door van afstand 8-14 in te schieten en toen was er nog 12 minuten te spelen, de ban was toen gebroken, Sven schoot raak kansje vlakbij de korf 8-15 en na 10-15 werd Bram verkeerd afgestopt en Dave benutte de strafworp 10-16.

Vijf minuten voor tijd was het Coen die na een flitsende actie met Sven vanachter de korf inschoot, 10-17, het werd nog 12-17, maar in de laatste minuut werd Merel verkeerd afgestopt en Dave benutte de terechte strafworp 12-18.

Een fraaie overwinning eerste, met veel inzet gespeeld, maar er komen nog twee zware wedstrijden, maar jullie kunnen het, dus na de Pinkster er tegenaan.

DKV/Victoria uit en Purmer thuis, Zet hem op!!!!

Sibbeltje