26-04-2016 16:10 uur

De Furore fluit

Nieuws
Deze maand is het KNKV begonnen met het certificeren van verenigingen met het kenmerk “Arbitrageproof vereniging”. Afgelopen week hebben we, naar aanleiding van onze gesprekken met de KNKV-projectmedewerker verenigingsarbitrage verleden jaar, de vraag gekregen of we hier al klaar voor zijn. Het gaat hier om het implementeren van een beleidsplan rondom de uitvoering, bewaking en evaluatie van onze arbitrage doelstellingen.

Aandachtspunten zijn de initiëring en organisatie van diverse arbitrageopleidingen, een actief beleid om alle leden boven de 15 jaar het spelregelbewijs te laten halen via de elektronische leeromgeving Korfbal Masterz, en het opstellen van een door de ledenvergadering goedgekeurd beleidsplan rondom Arbitrage.

Door de verhuizing naar de Omzoom en alle aandacht die daar naar toe gaat zijn we als scheidsrchterscommissie nog niet zover gekomen om deze documenten en plannen op te stellen, dus nog werk aan de winkel. Qua opleiding valt wel te melden dat Jerry graag wil starten met de opleiding tot KNKV-scheids, maar door het gebrek aan beoordelaars bij het KNKV zijn er momenteel geen mogelijkheden om cursisten toe te laten. Schatting: zaal 2016/2017. Lijkt ons dat daar ook voor het KNKV nog wel werk aan de winkel is.

Scheids on tour: Eindhoven
Vrij weekend voor Furore zaterdag 1, dus Patrick had er voor gekozen om zich in te schrijven voor een hoofdklasse pupillen wedstrijd bij DSC in Eindhoven. Deze kersverse Leagueclub heeft een fraai complex op sportpark Eindhoven-Noord. Grote kantine met sporthal, drie kunstgrasvelden, verrijdbare dug-outs, allemaal niks mis mee. Ontvangst prima met koffie en vers koekje. Het bleef tijdens de wedstrijd gelukkig droog en er stond niet al te veel wind. Op het programma de lokale D1 tegen Tilburg D1; de ongeslagen koploper tegen nog puntloze bezoekers. Aardig wat publiek langs het veld. Opvallend detail was dat er geen pupillenpaal beschikbaar was op het complex om de tegenstander te laten inschieten; al het materiaal was in gebruik op andere velden: minpuntje! Thuisploeg was iets sterker qua spel, maar Tilburg weerde zich best goed. Door een strafworp in de laatste seconde van de eerste helft na een soort body check kwam er een marge in het voordeel van DSC en in de tweede helft bleef dat in stand: 8-5. Veel strafworpen voor DSC en relatief weinig veldgoals. Weer een leuk uitje en weer een KNKV-punt er bij!

De KNKV-teller veld
Het was een guur weekend met regen en natte sneeuw op het veld, maar met wel een uitstekende score voor Furore met liefst 4 KNKV wedstrijden op ons conto: Jerry de B1, Patrick bij DSC en Jasper het 2e en bij Aurora. Hiermee zijn we nagenoeg op het minimum aantal wedstrijden gekomen om puntenaftrek volgend seizoen te voorkomen. Goed werk mannen!

Ook een keer inschrijven als gediplomeerde KNKV-scheids? Ga naar mijn KNKV,  gebruikersnaam: furore.krommenie@knkv.nl, wachtwoord: 457af8e

De scheidsrechterscommissie