25-04-2016 21:04 uur

Door een Furorebril...

Furore D2 - Groen Geel D4 (3-6)
De ploeg van Stefan en Sven had afgelopen week op een avond al tegen Groen Geel D4 uit gespeeld en met 0-7 gewonnen. Dus dat moet nu ook kunnen, maar . . . . . . . . . .

Onze D2 is een flinke ploeg met 1 heer, Marc en 10 dames, t.w. Dewi, Daniëlle, Djina, Mindy, Jasmijn, Puck, Sanne, Robyn, Yara en Bodile.  Het grappige is dat Groen Geel ook maar 1 jongen in de ploeg had. We begonnen met in de aanval: Marc, Yara (heer), Djina en Bodile. De verdediging werd gevormd door Puck, Mindy en Daniëlle en Sanne als heer. Wissels waren Jasmijn, Dewi en Robyn.

Tiuri floot en de wedstrijd kon beginnen.

Het begon goed in onze aanval en Djina kwam tot een schot dat maar net mis ging, jammer zeg. De bal werd onderschept door Groen Geel en de aanval was aan de andere kant. Ook hier waren verschillende schoten, maar nog niet zuiver. Daniëlle ving de bal af en het verdedigingsvak probeerde de bal naar de aanval te krijgen. Dit lukte niet erg, de bal werd niet goed geplaatst of er kwam niemand vrij.............. in ieder geval nam Groen Geel de aanval weer over en schoot de bal door de korf. Gelukkig stond Puck goed te verdedigen en werd het doelpunt afgekeurd. Ook in onze aanval werd een paar keer verdedigd geschoten en dan gaat de bal weer naar de andere kant. Uit een Groen Geel aanval werd het 0-1 via een doorloopbal en even later werd er door onze verdediging niet goed uitgeplaatst en werd de bal onderschept. Groen Geel profiteerde hiervan en schoot de bal door de korf, 0-2. Het liep allemaal niet zoals we wilden.

Draaien en wisselen van functie. Misschien dat het de nieuwe aanval lukt om te scoren. Het viel mij op, dat de ballen die gegooid worden vaak te kort zijn en dan bij de tegenstander, die er voor staat, terecht komen. Dan moeten er dus langere ballen gegooid worden, over de tegenstander heen, flink op trainen maar.

Het spel ging weer verder en ook Furore kreeg kansen om te scoren, maar de bal wilde er niet in. En zo werd het

RUST

De coaches gingen met hun ploeg de kleedkamer in om wat dingen door te praten.

In de 2e helft wisselden Puck, Yara en Mindy met Dewi, Robyn en Jasmijn (heer) en we gingen proberen om de achterstand in te halen. Dewi verdedigde goed, zodat het schot van de tegenstander werd afgefloten. Wij weer in de aanval Jasmijn had bijna een doelpunt gemaakt, maar bijna is niet genoeg. Verder maar weer en ook al deden wij reuze ons best, de doelpunten wilden er niet komen en bij Groen Geel lukte het wel. Zij maakten er wel 3 achter elkaar, 0-5. Het werd 1-5 door een mooi schot van Marc en toen kwam de one-woman show van Jasmijn. Eerst viel ze met voorspringen, toen blokkeerde ze de bal van haar tegenstander, ving hem zelf op en schoot de bal door de korf, 2-5. Helaas konden we niet voorkomen dat Groen Geel er 2-6 van maakte, jammer hoor. Er was één meisje bij Groen Geel, die was erg goed en zij onderschepte heel veel ballen, waaruit dan soms weer een doelpunt viel voor Groen Geel.

Maar het zonnetje breekt weer door, de Furore aanval speelde goed rond en Jasmijn werd vrijgespeeld, kreeg de bal en zij mikte hem erin, de stand was 3-6. Dit was echt een hele goede aanval met het hele vak, iedereen liep vrij totdat er een kans kwam. Prima hoor. Het andere vak dat in de verdediging stond heeft het in die tijd goed dicht gehouden en heel wat ballen onderschept en naar de aanval gespeeld. Oké toch!

De 12 1/2 minuut was om dus er moest weer gewisseld worden.

Dewi liep vrij, echter de bal naar haar toe was net te hoog, kans verkeken en verder maar weer. Robyn kwam ook tot een schot, maar de bal wilde er niet in. Jammer zeg! Even later nog schoten van Sanne en Daniëlle, maar die gingen ook net mis. Het zat ons vandaag niet mee. Intussen was het andere vak heel goed aan het verdedigen, zodat er geen tegendoelpunten meer kwamen.

Jasmijn viel nog een keer bij het voorspringen en haar knie was een beetje open. Die moest even schoongemaakt worden en Yara viel de laatste minuten voor haar in.

Er kwamen geen veranderingen meer in de stand, ondanks de aanmoedigingen van de coaches en het publiek.

Jullie hebben er met z'n allen voor gespeeld en jammer genoeg is het niet gelukt om een puntje te pakken uit deze wedstrijd. Ik heb de uitwedstrijd tegen Groen Geel niet gezien, dus kan niet vergelijken, het zat gewoon niet mee op deze zaterdag.

Kan gebeuren, op naar de volgende wedstrijd. Jullie hebben een leuke ploeg en volgens mij kunnen jullie ook nog wel wat punten behalen. Er gewoon met z'n allen tegenaan. SUCCES HOOR!!!

Rita