04-04-2016 20:50 uur

DSO 1 - Furore 1 (18-16)

Lekker weer om de eerste wedstrijd na de zaal te beginnen. DSO staat op de tweede plek, dus het zou niet gemakkelijk worden en dat werd het ook niet.
Het eerste kwam in het begin van de eerste helft niet goed uit de verf en DSO liep gestaag wat uit. Na 1-0, maakte Lisanne gelijk via halve afstand 1-1, maar DSO liep uit tot 4-1, via twee afstandschoten en een strafworp, Dave werd verkeerd afgestopt en benutte de strafworp, 4-2.

Na 5-2 maakte Coen snel 5-3 van afstand, maar even later was het 6-3, Dave verzilverde een strafworp, 6-4 en via afstand werd het 7-4. Het eerste kreeg wat meer grip op het spel van DSO, Coen kreeg een kansje en benutte deze, 7-5. Het werd 8-5, maar Marwan wist de korf te vinden, 8-6. Sven schoot 8-7 in van afstand en in de 26ste minuut was het wederom Sven die van afstand de gelijkmaker inschoot, 8-8.

De eerstelingen kwamen zelfs nog voor, doordat Dave weer een strafworp inschoot 8-9, maar prompt werd het weer gelijk: 9-9 via een doorloopbal.

De ruststand werd 10-9 doordat DSO nog een strafworp benutte.

Opvallend in de eerste helft was dat de eerstelingen verscheidene doorloopballen misten en dat moet veel beter. Ook opmerkerkelijk vond Sibbeltje, dat er erg veel voor gedekt schieten werd gefloten aan onze kant.

Tweede helft, snel gelijk door Coen halve afstand 10-10, maar het werd niet doorgezet, het werd 11-10, maar Heleen verdiende een strafworp en Dave benutte deze 11-11.

Strafworp DSO 12-11 en even later weer een strafworp, die nergens op sloeg, maar wel gegeven werd 13-11. Van afstand werd het 14-11, maar het eerste vocht weer terug. Marwan benutte een kansje 14-12 en vlak daarna was het Sven, die ook fraai een kansje benutte 14-13.

De spanning steeg, DSO maakte 15-13, maar Marwan van afstand 15-14 en Lisanne van afstand 15-15, toen waren er nog vijf minuten te spelen.

Prompt kreeg DSO een strafworp, wat erg opviel, maar DSO benutte deze 16-15.

Irritatie alom, maar de wedstrijd ging door, het werd 17-15 van afstand, maar Marwan schoot 17-16 in via een doorloopbal.

Het mocht echter niet deze middag, want prompt legde de scheids de bal weer op de stip, een strafworp, die niet gegeven had mogen worden. 18-16.

Toch had er veel meer ingezeten, want er werden teveel kansen gemist en er werd op sommige momenten slordig gespeeld, dus daar moet aan gewerkt worden.

Sibbeltje zal het verder niet over de scheids hebben, want jullie zullen het tenslotte zelf moeten doen. Dus succes de komende wedstrijden!!!!!

Sibbeltje.