04-04-2016 20:12 uur

Door een Furorebril...

Onze B1 speelt de voorjaarscompetitie met KIOS B1, Rapid B1 en Groen Geel B2, uit en thuis, dus 6 wedstrijden. Afgelopen zaterdag kwam KIOS op bezoek. Aangezien de scheidsrechter van de bond er niet was (had zich afgemeld) en Edward als back-up stond, mocht hij deze klus klaren. Dank!

We begonnen met in de aanval: Tiuri (aanvoerder), Jurre, Yara en Kristie, terwijl in de verdediging startten: Ivo, Tom, Julia en Mayhling. Judit was wissel en Arjan de coach.

Uiteraard warmlopen en schieten voor de wedstrijd met z'n allen en met de armen om elkaars schouders: wat gaan we doen???......BEESTEN........!!!!!

De eerste aanval was heel kort, de bal werd onderschept, ging naar de aanval van KIOS en hun eerste schot van afstand was raak 0-1. Dan kon niet de bedoeling zijn en Yara dacht hier ook zo over. De verkregen vrije bal schoot zij er feilloos in, 1-1. Onze eerste aanval was goed aan het verdedigen op dat moment, afgekeurde ballen tegen Kristie en Tiuri en ook Jurre en Yara zaten er bovenop, zodat de KIOS aanval weinig kansen kreeg. In onze aanval benutte Julia listig een kansje bij de korf, de zogenaamde omdraaibal en het was 2-1. Jurre had ogen in zijn nek, met z'n lange armen onderschepte hij menig balletje als zijn heer werd aangespeeld. Prima! Dan kon onze aanval weer kansen scheppen. Het draaide best goed en Tom stond erg goed af te vangen en te verdelen. Arjan riep ook vaak: ........WIN HET DUEL....... KIOS kreeg natuurlijk ook kansen, maar de bal werd meestal weer snel onderschept, zodat wij weer konden aanvallen. Zodoende kon Julia langs haar dame snellen en zij miste de doorloopbal niet, 3-1. Het werd toch eerst 3-2 via een afstandschot, voordat Tiuri de doorlopende Yara aan kon geven voor de 4-2. Mayhling was ook vaak goed aanspeelbaar en zij speelde de bal snel naar Ivo en wij dachten aan de kant dat hij van achter de paal 5-2 inschoot, maar dát was gezichtsbedrog. Echter de 5-2 kwam wel via een schot van ver door Ivo, die was wel raak. Bij deze stand blokte Jurre een schot van zijn tegenstander en mocht Ivo een vrije bal nemen, maar het schot was iets te kort.

RUST

Na weer ........BEESTEN!!!... kon de tweede helft beginnen. Wij hadden geen wissel, maar KIOS had een dameswissel. Die konden we ook wel aan, maar het spel zakte een beetje in en Arjan riep......... Kom op jongens, baltempo houden. Jullie hadden even een zetje nodig en gingen er weer vol tegenaan. Er werden veel ballen onderschept en Kristie blokte haar dame goed bij een schot. Uitstekend.......Arjan.

Tom schoot van afstand en die ging maar net mis, echter de strafworp verdiend door Ivo, miste hij niet en het was 6-2. Bij deze stand kreeg Judit een seintje dat ze moest gaan lopen. Nadat Tiuri tot twee keer op de rand schoot, kreeg KIOS een strafworp mee en dat betekende 6-3. Toen had Tiuri toch zijn afstandschot en het was 7-3. De doorloopbal van Julia was verdedigd, jammer. Er komt echter nog wel een kans, maar.......... het liep even anders. We kwamen even in een dipje, jullie wilden wel maar het liep even niet, de bal was te snel weg uit de aanval en KIOS kreeg wat meer grip op de wedstrijd. Uit een lange aanval werd het 7-4 en een strafworp betekende 7-5. Ze gingen nog even door en het werd 7-6 via een afstandschot. Judit kwam er in voor Yara en we moesten proberen om weer te scoren, maar dat lukte even niet. De wil om de bal te onderscheppen was er wel, maar er werd een overtreding gemaakt bij het voorspringen en de vrije bal was daar. Gelukkig ging die mis en werd door ons afgevangen, maar ................. de bal werd foutief uitgeplaatst en hierdoor kon KIOS via een schot van afstand 7-7 maken. Oei, oei, er moest even een schepje bovenop! En dat gebeurde, goede aanvallen werden weer opgezet, maar de afronding was er nog niet.

KIOS veroverde de bal, maar bij het uitspelen sprong Ivo ertussen en speelde de bal snel naar de vrijstaande Tom bij de paal en deze legde de bal er keurig in, 8-7. Julia dacht dat de overwinning veilig gesteld moest worden, snelde langs haar dame en de goed aangegeven bal werd er in gelegd, 9-7. Met nog een paar minuten te spelen mogen we dit niet meer weggeven en na het vrijspelen van Judit schoot zij de bal erin, echter ze deed een stapje teveel en de bal telde jammer genoeg niet. Na een heel ver schot van Tiuri in de laatste seconden klonk het verlossende fluitsignaal van Ed voor het einde van de wedstrijd. GEWONNEN!!!

En verdiend ook!! Ik vond jullie de sterkere ploeg, een heel leuke ploeg met veel korfbaltalent. Maar nu moeten jullie niet naast jullie schoenen gaan lopen hoor. Arjan kan jullie nog een heleboel leren en dat is ook nodig als jullie verder willen komen in onze korfbalsport.

Maar het zit erin en de ploeg kan uitgroeien tot……… je weet maar nooit!!!

En uh …….. laat die andere tegenstanders een poepie ruiken.

Succes allemaal en vooral veel plezier.

Rita