U bevindt zich hier: Activiteiten » Schoolkorfbal

Schoolkorfbal

Het schoolkorfbaltoernooi is niet weg te denken bij een korfbalvereniging en dit toernooi wordt waarschijnlijk door alle verenigingen in Nederland georganiseerd. Vanaf seizoen 2016-2017 vinden de wedstrijden plaats op het Sportpark De Omzoom in Assendelft. Het doel van dit toernooi is meer bekendheid te geven aan de korfbalsport en uiteraard het leden werven voor de vereniging. Het toernooi wordt meestal in mei gehouden, maar de werkzaamheden beginnen reeds in januari met onder andere het sturen van uitnodigingen naar de basisscholen in Wormerveer, Krommenie, Krommeniedijk, Assendelft en Westknollendam.

Uiteindelijk wordt er n.a.v. de inschrijvingen een programma gemaakt en worden er tijdens een hele week wedstrijden gespeeld op Sportpark De Omzoom, waarmee mooie prijzen zijn te winnen in elke poule. Ook krijgen alle deelnemers nog een herinnering aan het toernooi. Het is altijd een gezellige drukte op dit toernooi, waaraan ruim 800 kinderen deelnemen.

Aan het toernooi op Sportpark De Omzoom zijn heel wat werkuren verbonden en niet alleen voor de schoolkorfbalcommissie. Het is gedurende vijf dagen op en om het veld en in het kantine altijd een drukte van belang. Korfbalvereniging Furore is een hechte vereniging en met de betrokkenheid van heel veel leden is deze happening  jaarlijks een groot succes. De sfeer en saamhorigheid in onze vereniging is hierdoor ruim aanwezig en dit geeft een goed gevoel als een klus van dergelijke omvang weer met veel succes is afgerond.

Volgend jaar zal het toernooi plaatsvinden van 28 mei 2018 tot en met 1 juni 2018.

Tombola

Aan het schoolkorfbal is ook een schoolkorfbalverloting gekoppeld. Tijdens het toernooi hebben we drie avonden een tombola. Hier zijn heel wat prijzen voor nodig, dus vragen wij de leden en anderen om prijsjes in te leveren. Ook diverse zegeltjes waar wij dan weer prijzen voor halen. Maar het belangrijkste zijn de winkeliers, die wij vragen om iets beschikbaar te stellen. Dit is alle jaren weer een hele klus, maar als het zover is en we hebben prachtige prijzentafels, dan weten we weer waar we het voor doen!