U bevindt zich hier: Clubinfo » Geschiedenis

Geschiedenis

Korfbalvereniging Kieviten werd opgericht op 5 juni 1965. In de beginjaren werd er gespeeld op een “traplandje” naast een school aan de Noorderstraat in Wormerveer. Een kantine was er toen nog niet, maar de Jonge Prins werd als verzamelpunt gebruikt. Toen Kieviten het traplandje ontgroeid was verhuisde de club naar West-Knollendam waar ingewoond werd bij Blauw-Wit. Geen ideale situatie, door de afstand vielen vele jeugdleden weg.

Na enkele jaren, waarin men veel tijd en moeite had geïnvesteerd in een andere locatie, kreeg Kieviten uiteindelijk een eigen veld toegewezen aan de Noordsterweg in Wormerveer tegenover zwembad de Watering. Deze locatie was wel prima en er werd weer een periode van groei neergezet. Op deze locatie is vele jaren door Kieviten gekorfbald totdat de gemeente besloot dat dit veld opgeofferd moest worden ten behoeve van woningbouw. Dit is uiteindelijk de aanleiding geweest tot de fusie met Hoger Op waaruit KV Furore is ontstaan.

Korfbalvereniging Hoger Op werd op 7 april 1950 opgericht in Café de Roemer aan het Duinkerken in Krommenie. De eerste wedstrijden werden gespeeld op het grindveld bij het schoolplein van School B, de latere Kohnstammschool. Tevens werd het schoolplein gebruikt voor trainingen.

Eind jaren ‘50 werd het terrein van o.a. de Linoleum Sport Vereniging gebruikt voor de wedstrijden en werd er getraind op C-veld van voetbalvereniging KVV. Vervolgens was er de verhuizing naar het Provily sportpark, waar op het middenterrein van de atletiekbaan werd gespeeld. Een groep leden heeft daar in 1971 eigenhandig een clubhuis gebouwd.

Desalniettemin bleef de wens op een eigen accomodatie bestaan en op 5 maart 1977 was het dan zover: de Slibkuil werd geopend. Dit is de plek waar Hoger Op tot 2009 als zelfstandige vereniging heeft gekorfbald en waar Hoger Op en Kieviten nu samen als KV Furore aan een mooie toekomst werken.